Reklama |
Archiv zpráv
Máslové listové těsto
02.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslové listové těsto vynalezl cukrář Glaudo Gelée v r. 1600 v Chateau de Chamague ve Francii, který pocházel z chudé rodiny. Tenkrát pracoval jako tovaryš v jeho rodném městě u jistého cukráře a pekaře.
více...
Dýňová polévka s krémem z vanilkové zmrzliny
01.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
8 šálků oloupané a na kostky nakrájené dýně (Butternut squash, Hubbard squash, atd.)
4 polívkové lžíce olivového oleje 2 šálky oloupané a na jemno nakrájené cibule 2 šálky oloupané a na jemno nakrájené mrkve více...
Trubičky ze Sicílie
28.02.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sicílie dala údajně Itálii proslulé špagety, velký prim hraje i víno, jehož obsah alkoholu místní vinaři díky slunci nedostanou pod hranici 14 procent, kdy se tak rychlé ovínění dostaví u Středoevropana někdy až nečekaně rychle.
více...
Meruňkové polevy
26.02.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Meruňková poleva slouží i pro želírování fondánu. Vytváří oddělovací vrstvu mezi pečivem a fondánem. Zamezuje v natáhnutí fondánu do pečiva, které tolik nevysychá.
Vyschlý fondán je matný bez lesku a současně je náchylný k odnímání vlhkosti p více...
CESK přivezl do Brna malý SIGEP / -3.
24.02.2016, rubrika: Akce a soutěže
Tento druh vitríny, který je rovněž v prodejní kompetenci společnosti CESK a.s., pojme do svých útrob celkem 30 dortů o průměru 26 cm, které lze rozmístit na odstupňovaná poschodí s možnosti nastavení teploty +5 až - 18 °C.
více...
CESK přivezl do Brna malý SIGEP / -2.
23.02.2016, rubrika: Akce a soutěže
Navzdory tomu, že brněnská Salima na svou bývalou slávu jen pouze vzpomíná, přijeli se do Brna podívat i zástupci italského FRIGOMATU a to v té nejsilnější sestavě majitele společnosti a generálního ředitele.
více...
CESK přivezl do Brna malý SIGEP /- 1.
21.02.2016, rubrika: Akce a soutěže
Charisma tohoto stroje spočívá v jeho kosmické vizáží typu „létajícího talíře“ a rovněž v tom, že zákazník přímo vidí způsob samotné zmrzlinové tvorby.
více...
Výroba domácího karamelu
19.02.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Reakce je odvislá od druhu cukru, kdy ovocný cukr má bod ohřevu při karamelizaci na hodnotě 110 °C a sladový cukr na 180 °C. Krystalový cukr karamelizuje při teplotě 160 °C.
více...
Profitirols po italsku
17.02.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeho plnění je dosti libovolné, může se použít klasická tuzemská náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou.
více...
Dýňové muffiny
15.02.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Syrovou dýni rozkrojíme, oloupeme a odstraníme. Dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. Přidáme trochu vody a soli a přivedeme do varu. Na střední stupni teploty dusíme asi 10 minut do měkka.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |