Reklama
|
Archiv zpráv
Máslové listové těsto
02.03.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslové listové těsto vynalezl cukrář Glaudo Gelée v r. 1600 v Chateau de Chamague ve Francii, který pocházel z chudé rodiny. Tenkrát pracoval jako tovaryš v jeho rodném městě u jistého cukráře a pekaře.
více...
Trubičky ze Sicílie
28.02.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sicílie dala údajně Itálii proslulé špagety, velký prim hraje i víno, jehož obsah alkoholu místní vinaři díky slunci nedostanou pod hranici 14 procent, kdy se tak rychlé ovínění dostaví u Středoevropana někdy až nečekaně rychle.
více...
Meruňkové polevy
26.02.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Meruňková poleva slouží i pro želírování fondánu. Vytváří oddělovací vrstvu mezi pečivem a fondánem. Zamezuje v natáhnutí fondánu do pečiva, které tolik nevysychá. Vyschlý fondán je matný bez lesku a současně je náchylný k odnímání vlhkosti p
více...
CESK přivezl do Brna malý SIGEP / -3.
24.02.2016 , rubrika: Akce a soutěže
Tento druh vitríny, který je rovněž v prodejní kompetenci společnosti CESK a.s., pojme do svých útrob celkem 30 dortů o průměru 26 cm, které lze rozmístit na odstupňovaná poschodí s možnosti nastavení teploty +5 až - 18 °C.
více...
CESK přivezl do Brna malý SIGEP / -2.
23.02.2016 , rubrika: Akce a soutěže
Navzdory tomu, že brněnská Salima na svou bývalou slávu jen pouze vzpomíná, přijeli se do Brna podívat i zástupci italského FRIGOMATU a to v té nejsilnější sestavě majitele společnosti a generálního ředitele.
více...
Dýňové muffiny
15.02.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Syrovou dýni rozkrojíme, oloupeme a odstraníme. Dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce. Přidáme trochu vody a soli a přivedeme do varu. Na střední stupni teploty dusíme asi 10 minut do měkka.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|