fiogf49gjkf0d
Navzdory tomu, že brněnská Salima na svou bývalou slávu jen pouze vzpomíná, přijeli se do Brna podívat i zástupci italského FRIGOMATU a to v té nejsilnější sestavě majitele společnosti a generálního ředitele. Když byli v pavilonu V, v němž se prezentovaly firmy mající ve svém prodejním portfóliu zmrzlinářské stroje, položili dotaz ve kterém pavilonu začne ta hlavní přehlídka zmrzlinářské techniky a vybavení. Bylo jim odpovězeno, že se v něm právě nacházejí...
Avšak i přesto, jsme mohli zahlédnout zástupce významných brněnských společností, které určují tempo chodu cukrářské a zmrzlinářské produkce.
Na snímku zástupci jedné z přední a progresivně se rozvíjející cukrárny Větrník v Brně.
Pastery PEB jsou výsledkem více než 45leté výzkumné práce ve zmrzlinových laboratořích. Tohle zařízení umožňuje víceúčelové využití krémových směsí, ovocných zmrzlin, pudingů, topingů apod.
Přednost tohoto typu pasteru spočívá ve čtyřech tlačítkách, která zajišťují okamžitý výběr požadovaného úkonu:
- Automatický cyklus pro vysokou hodnotu pasterizace (85 °C)
- Automatický cyklus pro nižší hodnotu pasterizace (65 °C)
- Automatický cyklus pro konzervaci/zrání (4 °C)
- Poloautomatický cyklus pro regulaci teploty a času odstávek
- Paster je vybaven interaktivním receptovým menu o 16 programech pro
zmrzlinářskou i cukrářskou produkci
- Funkce změna receptury
- Funkce zadání dat v počtu 30 receptur
- Automatická kalkulace časových vstupů
- Naprogramování teplot
- Nastavení možností rozličných úkonů v časovém pásmu 10 hodin
Kombinovaný zmrzlinový stroj TWIN 35. Pod tímto názvem nalezneme kombinovaný horizontální výrobník tzv. hard zmrzliny s vestavěným pasterem. Lze tedy říci, že vše pod jednou střechou, kdy tato kombinace umožní výrobci produkovat rozsáhlou paletu kvalitních produktů: zmrzlinu, sorbetta, ledovou tříšť, krémy, pěny, pudinky, ovocná pyré, sirupy, čokolády, marmelády, džemy.
Výrobník zmrzliny TITAN se v nabídce společnosti CESK nabízí hned v několika variantách a je určen pro výrobu zmrzliny, sorbetta, granity s možností dalších výrobních prvků.
Stroj je vybaven:
- dvěma programy, v nichž se u jednoho jedná o nastavení
hustoty a možnost průběžného míchání nebo o nastavení času a
cyklického míchání
- válcem a míchadlem velkého průměru pro potřebu
vyššího výkonu
- vysoce účinným válcem s přímou expanzí
- nerezovým míchadlem
- vysoce dimenzovaným kompresorem a elektromotorem
Výrobníky kopečkové zmrzliny G20, 30, 60 jsou podlahové modely.
Vyznačují se:
- širším spektrem výroby typu zmrzliny, sorbetta , granity a dalších
- dvěma programy míchání - stálé nebo cyklické
- možností přidávání tvrdých kousků do již vyráběné směsi – ořechy,
mandle, čokoláda
- vypouštěcími dvířky i pro husté směsi
Stroj na točenou zmrzlinu KISS 5 POWER VE
Tento stroj patří do kategorie nejvyšších zákaznických požadavků. K tomu jej předurčuje technické vybavení sestávající z tří řídících jednotek, nášlehových čerpadel a šesti nezávislých motorů. Lze z něj vytočit zmrzlinu v patero provedení, a to 3 základní druhy + 2 mixy.
Jako u většiny zmrzlinových strojů značky FRIGOMAT má i tento typ vedlejší výrobní program, jímž lze docílit tvorby sorbetta, granity, jogurtu, mousse a mnoho dalších přidružených produktů. Tři na sobě nezávislé jednotky ovládají jednu stranu stroje a dokážou zpracovávat i spolu nesouvisející výrobky.
Vyžaduje-li to výrobní proces, lze za provozu měnit hustotu výrobků a nebo pracovat pouze na 1/3 stroje. Během výroby si výrobce může na monitoru zkontrolovat v jaké fázi se produkt nachází. Řídící jednotky kontrolují celý děj a prostřednictvím alarmu upozorňují na případné nedostatky.
KISS 5 POWER VE je určen pro prodejny s vyšší frekvencí zákazníků a odběru.
Bližší na www.cesk.cz
- pokračování -