Reklama |
Archiv zpráv
Malý Betlém podomácku
10.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Malý betlém na vánoční stůl lze vyrobit bez jakýchkoliv řemeslnických pomůcek a řezbářského náčiní. Postačí vám běžné kuchyňské vybavení a takzvané vizovické těsto, ze kterého zhotovíte potřebné figurky.
více...
Vánoční cukroví po toskánsku
08.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku s práškem na pečení prosejeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7.
více...
Vánoce ve stylu Orientu
07.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Skvělým zdrojem vánočních cukrovinek mohou být obchody s oříšky všeho druhu, které se v posledních letech vyrojily ve všech větších městech Česka - pokud je zatím obcházíte s nezájmem, tak zbystřete.
více...
Vánoční hvězda
06.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem.
více...
Vánoční jedlička
04.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem.
více...
Vánoční recepty - kořeněné perníčky
03.12.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Francouzská cukrařina je nám vysokou školou cukrářskou. Zde se u výrobků skutečně snoubí harmonie chuti s výstavním designem. Proto také ochutnat tyto kousky je požitkem pro labužníky
více...
Kvalita spočívá i v křupnutí tyčinky
30.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Snaha dostat cenu co nejníže ale zásadně ovlivňuje i kvalitu potravin. Do jogurtů se přidává bramborový škrob, náhražky masa jsou v uzeninách. Jak se tohle slučuje s vaší snahou o co nejvyšší kvalitu?
více...
Když se větrníky nechtějí péct podle našich představ
28.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. Dělá se to do té doby, než se chytne barva větrníků a trouba je pak zavřená.
více...
Nejen do žen a melounů, ale i do vajec se nevidí
26.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Další způsob testování spočívá v zatřepání vejcem. Zatřeseme jím lehce na obě strany. U čerstvého vejce není slyšet žádný zvuk, popřípadě není cítit v ruce žádná vibrace uvnitř skořápky. U starých vajec je tomu naopak.
více...
Ozvěny HOST 2015 - BIO zmrzlina
24.11.2015, rubrika: Akce a soutěže
Řada dodavatelů zmrzlinových směsí prezentovala na říjnovém HOST 2015 Milano produkty s označeními známé v souvislosti s jinými pochutinami: "bio", "bez umělých barviv", "bez syntetických aromat", "bez palmového oleje" apod.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |