Reklama |
Archiv zpráv
Čokoláda pro znalce - 4.
22.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hlavní surovinou při výrobě nejprodávanějších čokoládových tyčinek a bonbonů není kakao ( v průměru pouhých 20 %), ale cukr, rostlinný tuk a sušené mléko. To jsou viníci, kteří způsobují, že má čokoláda neprávem pověst zbytečné rozmařilosti
více...
Čokoláda pro znalce - 3.
20.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Proč má dotyčný rád určitou čokoládu, o člověku hodně prozradí. Často vyvolává určitá čokoláda příjemné vzpomínky. Může to být vůbec první čokoláda, kterou člověk ochutnal, nebo čokoláda, o níž se pravidelně s někým dělil.
více...
Čokoláda pro znalce - 2.
18.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Bílá čokoláda (obvykle obsahuje z kakaových bobů jen kakaové máslo) se nepokládá za čokoládu, stejně jako poleva z mléčné čokolády na čokoládových tyčinkách. Jsou to spíš cukrovinky než čokoláda.
více...
Čokoláda pro znalce - 1.
16.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Řeknu vám, že existují čokolády, které se od obvyklé tabulkové čokolády liší tak jako citron od hořčice, nebo že některé 75% hořké čokolády jsou stejně jemné a lahodné jako mléčná čokoláda. Budete mi věřit? Budete je chtít ochutnat?
více...
Čokoládové taje
14.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na výrobu pralinek, popř. čokoládových figurek, používáme jen nejlepší čokoládu, respektive čokoládovou polevu máčecí. Jak naznačuje název, používáme tento typ čokolády nejčastěji pro polévání nejkvalitnějších výrobků.
více...
Kavárna není pouze káva
09.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Každá kavárna je jiná, ale všechny by měly mít jeden společný prvek. Tím je kvalitní kávovar. Je to totiž výrobní prostředek kavárníka. "Opravdu kvalitní kávovar, jenž denně zvládne připravit cca 100 porcí kávy, je poměrně drahý.
více...
Obilí je věda
05.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po deštích sklizené obilí má málo lepku, což je klíčová bílkovina, bez které těsto nevykyne. Chléb z mouky, v níž je málo lepku, bývá plochý a málo kyprý - a naopak.
více...
Saké - tradiční japonský nápoj
02.11.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sake se stalo nedílnou součástí všech oslav - od vítání Nového roku přes svatby, křtiny až po pohřby. Kvalita sake se odvíjí podle druhu rýže a podle toho, která část oloupaného zrna se použije.
více...
Původ pralinek
24.10.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrovinky zůstávaly dlouho výsadou mocných a ve Francii se dodávaly do královského dvoru a dvorské šlechtě. V Lombardské ulici v Paříži měl svůj cukrářský stánek, snad nejubožejší ze všech, jistý cukrář Praline.
více...
Palčinky Krásná Helena
05.10.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tenké palačinky složíme do šátečku a obložíme kompotovanou hruškou nakrájenou na plátky. Přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a přelijeme zahřátou čokoládovou omáčkou.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |