Reklama |
Archiv zpráv
Kypříme těsto
07.04.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Této pórovitosti a kypření těsta se ještě napomáhá různými přípravky např. sněhem, kvasnicemi, pečivovými prášky, alkoholem (který se při smažení těsta - koblih apod. vypařuje a unikáním těsto zvedá.
více...
Velikonoce boží to jara čas
03.04.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
- Velikonoce boží to jara čas, -
věz člověče, že budeš povolán, až v sluchu tvém shůry zazní hlas, ty vstoupíš v posvátný pole lán. více...
Velikonoční náměty
30.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ušleháme smetanu s bílky a vmícháme do krému. Přidáme ovoce. Korpus z křehkého těsta potřeme želé, navrch dáme třený korpus, potřeme krémem, položíme vrchní díl a chladíme asi 3 hodiny.
více...
Velikonoční beránek
27.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci. My se dneska seznámíme s německou recepturou. více...
Bernská definice čokolády a kakaa
25.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
více...
Javanais
23.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Voda se svaří s cukrem na 118 °C. Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se vloží na 10 minut do chladničky.
více...
Ořechová kanufa
21.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na pekáč dáme asi 1 cm vrstvu kunafy. Rovnoměrně pokryjeme ořechovou směsí a opět dáme vrstvu kunafy. Mokrou dlaní stlačíme. Pokapeme polovičním množstvím zbývajícího másla.
více...
Velikonoční cop
19.03.2015, rubrika: Recepty
Po odpočinutí těsta jej rozdělíme na kousky o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech.
více...
Mocca placičky
11.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Pečeme při 180°C.
více...
I ovocné koktejly mají své trendy.
09.03.2015, rubrika: Recepty
Svět jídla má své trendy suroviny. Čas od času se objeví potravina, která naprosto ovládne média, blogy, sociální sítě i naše kuchyně. Nejinak je tomu v oblasti ovocných šťáv a koktejlů. Které suroviny
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |