Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční beránek

27.03.2015 | Autor: Ernst Mühle | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci.
My se dneska seznámíme s německou recepturou.

Suroviny
( pro formu cca 700 - 800 ml)

125 g tuku na pečení
125 g cukru
1 balíček vanilinového cukru
trochu soli
50 g nastrouhaného kokosu
3 menší vejce
100 g pšeničné mouky
olej na pečení
strouhanka
práškový cukr

Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemně namletou strouhankou.Tuk na pečení ručně rozšleháme do pěny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sůl za stálého šlehání až do jejího rozpuštění. Do vzniklého těsta vlijeme několik kapek oleje.
Vejce samostatně rozšleháme (ca. 1 minutu) přes síto přidáme mouku a vše důkladně vyšleháme.Na pánvi (bez tuku) orestujeme nastrouhaný kokos (po nastrouhání jej doupravit do podoby vloček).  Necháme vychladnout a zapracujeme do těsta.
Pečeme při teplotě 170 - 200 °C v horním patře trouby asi 40 minut. Po upečení necháme beránka ve formě částečně zchladnout a poté jej opatrně vyklepneme,  a po úplném zchladnutí posypeme práškovým cukrem. Obdobným způsobem můžeme péct i velikonočního zajíčka a dalších velikonočních symbolů za použití příslušné formy.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.