Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Moravský vaječný tradiční Moravský vaječný tradiční 07.03.2015, rubrika: Recepty S velikonočním obdobím si všichni rádi při panáčku hustého žlutého likéru připomínáme umění našich babiček – domácí výrobu „vaječáku“, nebo „vaječňáku“, jak kdo jste zvyklí.
více...


Cukrařina je víc než chemický polotovar Cukrařina je víc než chemický polotovar 05.03.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nedá se říci, že by v cukrárně začínala nebo končila sezona. Jen s tím rozdílem, že v zimě se vyrábí více zákusků a méně zmrzliny, přes léto je více zmrzliny, před Vánocemi se peče čajové pečivo. Po novém roce lze hovořit o určitém útlumu. více...


Moravský třený beránek Moravský třený beránek 03.03.2015, rubrika: Recepty Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte. více...


Masopustní koblihy Masopustní koblihy 19.02.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tento recept vás nehodlá poměrově svázat, ale poradit- dle slov velkého šéfa Heinze Mathesa - záleží hlavně na na postupu při zpracování, kynutí a kvalitě mouky. Onu zmíněnou polohrubou zkuste experimentálně zaměnit i s jiným druhem. více...


Jak to bylo s medovníkem Jak to bylo s medovníkem 17.02.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Bude to dort s čokoládovou polevou, opět podle tradičních receptur, bez různých prášků a konzervátorů. Chceme jich dělat opravdu hodně, jako se to podařilo s medovníkem," více...


Začínejte až druhým šálkem Začínejte až druhým šálkem 13.02.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Způsobuje totiž náhlé zvýšení úrovně kofeinu v krvi, prudké stažení cév - a jako následek zvýšení tlaku a větší zatížení srdečního svalu. Na druhou a třetí kávu už reaguje organismus mnohem příznivěji.
více...


Klimatizace důležitý prostředek v cukrárnách Klimatizace důležitý prostředek v cukrárnách 11.02.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Chlazení je velmi důležité zejména pro cukrářskou výrobu, protože v optimálních podmínkách se velmi markantně zvyšuje kvalita těsta. Platí to jak pro těsto listové, tak i pro těsto plundrované. více...


Původ pralinek Původ pralinek 09.02.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr (zkrystalizuje). více...


SIGEP - vše v jednom objektivu / - 6. SIGEP - vše v jednom objektivu / - 6. 05.02.2015, rubrika: Akce a soutěže Rozsáhlá plocha SIGEPU je největším veletržním tržištěm s nabídkou především zmrzliny, cukrářských výrobků, pekařské produkce, kávy a veškerého příslušenství a techniky, jež jsou s těmito obory spojené. více...


SIGEP - Myšlení lidem a práci strojům / -5. SIGEP - Myšlení lidem a práci strojům / -5. 02.02.2015, rubrika: Akce a soutěže Temperace čokolády je proces, který má značný vliv na konečný výsledek její kvality. Při temperovacím procesu je snaha o dosažení krystalické struktury, která má významný podíl na charakteru čokolády. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.