Reklama |
SIGEP - Myšlení lidem a práci strojům / -5.Tohle heslo z dob technické revoluce jsme si měli možnost připomenout v souvislosti s nepřebernou řadou strojového parku opět v každé výstavní hale riminského SIGEPU. Temperace čokolády je filigránským uměním, které z původnímu plodu kakaovníku z jihoamerického stromu v domorodém jazyce nazývaný Theobroma, přes surový produkt kakaa do kterého Indiáni přimíchávali směs vody, vanilky a koření, se dopracoval do současné podoby a chuti čokolády. Dalším vystavovaným exponátem byl rovněž výkonný typ PLUS EX vyznačující se digitálním kontrolním panelem a jeho zásobníková kapacita si lehce poradí se 24 kg čokolády s hodinovou produkcí 90 kg temperované hmoty. Novinkou tohoto zařízení je odnímatelné šroubové čerpadlo. Tímto se usnadní a i urychlí čistící servis a zároveň i možnost použití jiného druhu čokolády. Zároveň tento šroubový systém umožňuje i lehčí manipulaci s doplňkovou surovinou, např. oříšky, burizony apod. která jsou doplňkovou součástí čokoládového výrobku. Práce tohoto stroje umožňuje při výstupu zpracovávané hmoty a její okamžité umístění do zvolené formy bez další přídavné manipulace. Pro velkokapacitní výrobny byla k dispozici prohlídka siláka mezi stroji značky SELMI, kterým byla
Temperace čokolády je svou podstatou proces, který má značný vliv na konečný výsledek její kvality. Při temperovacím procesu je snaha o dosažení krystalické struktury, která má významný podíl na charakteru čokolády a udává rovněž tón úrovně její senzoriky.
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |