Reklama |
Suroviny
Úspěch voní po čokoládě
17.07.2003, rubrika: Suroviny
Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Geller se už 40 let "živí" čokoládou - ochutnává tyčinky, kuličky, bonbóny a jiné laskominky, které sjíždí z výrobních pásů čokoládoven.
více...
Tragant (gummi tragantha)
02.06.2003, rubrika: Suroviny
Tragant je rostlinné mléko keřů, šťáva rostlin druhu kozincovitých vytékající z kůry po naříznutí. Keře Astragatus verus, Astragatus aretucus a Astragatus gummiter, obsahují tuto šťávu.
více...
10 potravin, které mohou vyvolat bolest hlavy
29.04.2003, rubrika: Suroviny
Čokoláda - Bolest hlavy může způsobit také látka tyramin. Obecně platí, že čím je čokoláda čistší (obsahuje více kakaové moučky), tím se riziko bolesti snižuje.
více...
DRŮBEŽKA
14.04.2003, rubrika: Suroviny
Předně odpovíme na otázku, která byla též i naším anketním námětem, cože to vlastně drůbežka je. Vězte, že se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto.
více...
CREMIUM SCHOKO od firmy BRAUN
11.04.2003, rubrika: Suroviny
Čokoládový krém, který je možno používat a zpracovávat přímo z přepravní nádoby při teplotě 20 - 22 °C. Ponechává si i po pečení svoji krémovou konzistenci a je ideální pro plnění a potahování
více...
MED JAKO POTRAVINA
08.04.2003, rubrika: Suroviny
Med je složen z velké části (70%) z jednoduchých cukrů (cukru hroznového a ovocného). Ty bez jakékoliv předchozí proměny přecházejí ze žaludku do střeva na povrch sliznice, ze které se vtřebávají přímo do krve.
více...
POTAHOVÝ FONDÁN - ZDOBÍCÍ TECHNOLOGIE
03.04.2003, rubrika: Suroviny
Nejde jen o cukrářskou hmotu, ale o celou svébytnou a nutno říci velmi populární technologii zdobení dortů. Potahový fondán je svojí konzistencí hmota blízká marcipánu a svým složením spíše fondánu.
více...
Jak vznikl marcipán
24.03.2003, rubrika: Suroviny
Pekaři na den den sv. Marka pekli zvláštní chléb nazývali jej chléb svatého Marka, latinsky "Marci panis".
více...
OVOCE V CUKRÁŘSKÝCH VÝROBCÍCH JAKO LÉK
07.03.2003, rubrika: Suroviny
Mistři cukráři v dobách svého rozmachu, se považovali také trochu za léčitele. Věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |