Reklama |
Archiv zpráv
Créme Brûlée
04.09.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dáme do mělkých mističek nebo gratinovacích misek, 2,5 cm hlubokých, na ručník v pekařském plechu (účel - ručník nám oddělí dna mističek od silného tepla.) Do plechu nalijeme dostatečné množství horké vody, měla by sahat do poloviny boku mističek.
více...
GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA
01.09.2014, rubrika: Akce a soutěže
GLOBAL CHEFS CHALLENGE je soutěž se statusem mistrovství světa a Česko mělo ve své výpravě cukrářského zástupce Lukáše Skálu, nositele nejednoho drahého kovu z významných světových gastrosoutěží, nevyjímaje té, nad níž plane i olympijský oheň.
více...
Eve´s pudding od Gordona Ramsayho
25.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat.
více...
Pastovitá glukóza
21.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme. Přikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát při pokojové teplotě. Druhý den propracujeme a modelujeme růžičky apod.
více...
Důležitá a praktická zpráva
19.06.2014, rubrika: Akce a soutěže
A je tak mnohem menší pravděpodobnost, že si ho přečte mnohem menší počet čtenářů, a tak sdělení jeho obsahu, či žádost o radu bude čtena menším počtem těch, kteří mají o vaší zprávu, dotaz či informaci zájem.
více...
Frigomat vytočil světový rekord!
17.06.2014, rubrika: Akce a soutěže
Byla vytočena na jeden zátah největší porce dosud zhotovené zmrzliny na světě o rozměru 43 cm bez kornoutu a 90 cm s kornoutem, který byl pro vytvoření rekordu speciálně upečen! Hmotnost rekordní porce zmrzliny dosáhla hodnoty 6.8 kg!
více...
Cukrářské veletrhy a jejich působnost
16.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Největším světovým cukrářským veletrhem je proslulý SIGEP v Rimini, jenž drží pevně v rukou otěže světové cukrářské výstavní dominanty a dokáže navyšovat ekonomické a zájmové portlólio stále v plusových číslech.
více...
Kavárny byly, jsou a budou
14.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svůj široký vliv získaly kavárny-cukrány teprve po 1. světové válce. Dnes je příležitostné posezení v kaváně při šálku kávy a zákusku dostupné téměř pro každého. Současně je to i součást našeho životního pocitu. A tak by to mělo i zůstat!
více...
Řez s příchutí hrušky
12.06.2014, rubrika: Recepty
Lehký ovocný dezert s hruškovo
příjemným korpusem zpříjemní posezení u kávy pohodovou atmosféru jarních dnů, kdy překvapí svou ovocnou chutí a je osvěžením ve slunečních dnech. více...
Umělá sladidla s otazníky
09.06.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Rakovina je nemoc třetí části života," upozorňuje Soffritti. "Tři čtvrtiny diagnóz rakoviny se týkají lidí starších 55 let. Je důležité, aby se na celou věc podívali nezávislí vědci, které nefinancují výrobci" .
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |