Reklama |
Archiv zpráv
GASTRO KROMĚŘÍŽ TESCOMA CUP 2014 - epilog /-3.
24.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
V přidané hodnotě množiny soutěžících, která se ve dvou dnech v Kroměříži sešla, nebylo tzv. místy k hnutí. Pořadatelé si bezesporu o své vůli kousli do velmi tvrdého oříšku a nejednou sáhli na samé dno svých sil.
více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ TESCOMA CUP 2014 - dorty /-2.
23.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
Kroměřížský TESCOMA CUP 2014 měl v cukrářské kategorii dvě věkové kategorie, které se lišily nejenom věkem, ale i soutěžním zadáním. Oproti juniorským muffinám měli seniorští tvůrci zadání ve "Slavnostním výrobku s jarní tématikou"
více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ TESCOMA CUP 2014 - muffiny /-1.
22.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
Cukrářský juniorský námět zněl CUPCAKES s jarní tématikou a měl následující požadavky:
Soutěžící vyrobí 6 kusů výrobků CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustační. více...
Kurz kopečkové a točené zmrzliny
20.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
Předvedeme způsob výroby kopečkové a točené zmrzliny a práci se zmrzlinovými stroji Frigomat. Představíme novinky z oblasti surovin a milovníkům sladkých výrobků prozradíme, jak se vyrábí makrónky.
více...
Pařížská šlehačka a krém
17.03.2014, rubrika: Cukrařina
- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek.
více...
Historická mluva čokolády
14.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
Všechny linky jsou v provozu a zboží se okamžitě prodává návštěvníkům. Ozdobou této haly je čokoládová kašna, zdobená pozlacenými kakaovými boby. Každý obdrží oplatku namočenou v čerstvé čokoládě.
více...
Jádrová trubička
10.03.2014, rubrika: Recepty
Slazená jádrová směs Aranka Roll má široké spektrum využití pro výrobu trubiček, košíčků, vlnek, šátečků a dalších tvarů. Dochází k významné úspoře času, energie a lidské práce při výrobě, která je sama o sobě
více...
Pajerský koláč
08.03.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje
více...
Cukrářské výtvarnictví
03.03.2014, rubrika: Akce a soutěže
Ukázka reprezentativních výrobků z výstavní akce Svazu pekařů a cukrářů, která prostřednictvím mladých umělců a jejich zdařilých monumentů, podala důkaz o šíři možností cukrářské tvorby.
více...
Medovina
27.02.2014, rubrika: Recepty
Bezpodmínečně je nutné aby byl med rozpuštěn dříve než se voda začne vařit, protože by med mohl karamelizovat a způsobil by porušení chuti medoviny.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |