Reklama
|
Archiv zpráv
Káva s přídavky koření
25.02.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy).
více...
Cukrařina a ovoce
23.02.2014 , rubrika: Suroviny
Tímto způsobem můžeme připravit i míchané ovoce, např. višně bobulky rybízu, angrešt, maliny a jahody. Toto ovoce vaříme postupně ne najednou a podle druhu, aby se nám jemnější ovoce nerozvařilo.
více...
Valentýnský Otčenáš
14.02.2014 , rubrika: Cukrářská poezie
Chléb náš vezdejší dejž nám dnes, a odpusť nám naše viny, ty víš, že život bez lásky, - jen smutek jest, - a když v síle lásky žije se, že zcela je jiný.
více...
Co všechno obsahuje vejce?
11.02.2014 , rubrika: Suroviny
Jistě je zajímavé, že složení vajec lze podstatně ovlivňovat skladbou potravy nosnic. Například se dá zvýšit obsah nenasycených n-3 mastných kyselin a tato vejce se pak prodávají pod označením „ vejce omega“.
více...
Výroba fondantové hmoty II.
05.02.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Protože se cukr sám od sebe rozlévá, je k tabulírování potřeba delší doby. Často lze pozorovat, jak je tabulírování prováděno lidmi nemající s fondantem zkušenosti a nevědí, co takováto hmota vyžaduje k jejímu zdárnému zpracování.
více...
Výroba fondantové hmoty I.
03.02.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K výrobě fondantové hmoty je zapotřebí cukr a voda v následujícím poměru: Na 2 kg cukru 1 litr vody. Tento poměr se má dodržovat proto, poněvadž se stává, že když se dá méně vody, že se cukr správně nerozpustí.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|