Reklama |
Archiv zpráv
Káva s přídavky koření
25.02.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sami pak můžete zkusit experimentovat s různými kombinacemi těchto přísad: stačí je při mletí přidat do středně pražené kávy (optimální poměr je 25 9 koření na 500 9 kávy).
více...
Cukrařina a ovoce
23.02.2014, rubrika: Suroviny
Tímto způsobem můžeme připravit i míchané ovoce, např. višně bobulky rybízu, angrešt, maliny a jahody. Toto ovoce vaříme postupně ne najednou a podle druhu, aby se nám jemnější ovoce nerozvařilo.
více...
SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-3.
19.02.2014, rubrika: Akce a soutěže
Výsledky soutěže Gelato Word Cup vyzněly nejlépe pro Francii, která se umístila na čelní pozici mezi 11 týmy z 5 kontinentů. Ve zmrzlinové tvorbě byli nejlepší Francouzi kreací Leonardo da Vinci Universum.
více...
SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-2.
17.02.2014, rubrika: Akce a soutěže
Předností výrobníků této značky je nízkoenergetický příkon, jenž v návaznosti na dvojitému systému izolace van, probíhá výroba ledové tříště v rychlém tempu i při nizkém výkonu kompresoru.
více...
Valentýnský Otčenáš
14.02.2014, rubrika: Cukrářská poezie
Chléb náš vezdejší dejž nám dnes,
a odpusť nám naše viny, ty víš, že život bez lásky, - jen smutek jest, - a když v síle lásky žije se, že zcela je jiný. více...
SIGEP 014 ve snu sladkých prožitků /-1.
13.02.2014, rubrika: Akce a soutěže
Největší cukrářský veletrh světa SIGEP v 35. repríze emocí cukrového vábení, rozevřel opětovně svou sladkou náruč návštěvníkům ze širokého spektra světových meridiánů a rovnoběžek.
více...
Co všechno obsahuje vejce?
11.02.2014, rubrika: Suroviny
Jistě je zajímavé, že složení vajec lze podstatně ovlivňovat skladbou potravy nosnic. Například se dá zvýšit obsah nenasycených n-3 mastných kyselin a tato vejce se pak prodávají pod označením „ vejce omega“.
více...
Výroba fondantové hmoty III.
09.02.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Abychom umožnili rychlejší odchlazení cukru, který odspodu chlazením se může chladit vzdušným ochlazováním pomocí ventilátoru, čímž je hmota chlazena taktéž shora.
více...
Výroba fondantové hmoty II.
05.02.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Protože se cukr sám od sebe rozlévá, je k tabulírování potřeba delší doby. Často lze pozorovat, jak je tabulírování prováděno lidmi nemající s fondantem zkušenosti a nevědí, co takováto hmota vyžaduje k jejímu zdárnému zpracování.
více...
Výroba fondantové hmoty I.
03.02.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
K výrobě fondantové hmoty je zapotřebí cukr a voda v následujícím poměru: Na 2 kg cukru 1 litr vody. Tento poměr se má dodržovat proto, poněvadž se stává, že když se dá méně vody, že se cukr správně nerozpustí.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |