Reklama |
Tipy a triky
Zabránění padání marcipánového ovoce se špejle při máčení čokoládou
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Při potahování marcipánových vajíček, švestek a třešní, spadávají tyto, když je vytahujeme z máčené hmoty,
více...
Trvalý lesk u marcipánového ovoce
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spočívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobře nahřejeme a potom slabě potřeme tekutým čistým kakaovým máslem.
více...
Rychlé barvení marcipánového ovoce žlutavého
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Při zhotovení marcipánového ovoce, jehož základní barva je žlutá, doporučuje se ovoce jako jablka a hrušky ap. jenom
více...
Stejnoměrné stříkání marcipánových vajec
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Jedinou ozdobou marcipánových vajec a někerých jiných předmětů z marcipánu nebo pěny je často jenom stříkání.
více...
Stejnoměrné vytlačování marcipánových lístků
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Abychom mohli zhotovit rychle a stejnoměrně větší počet marcipánových lístků, použije vypichovače z bílého plechu, které souhlasí přesně s tvarem formy na lístky, ale
více...
Praktické zhotovení marcipán, jablek a hrušek
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Abychom zhotovili marcipánová jablka a hrušky, co možná nejvěrněji dle přírody, co se tvaru týká, a aniž je musíme dlouho modelovat, počínáme si následovně:
více...
Proč se dává ocet do máslového listového těsta?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhati (listovati).
více...
Jaká mouka se má dávat na listové máslové tsto?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Na máslové listové těsto je nejlepší hladká pšeničná mouka, která obsahuje veliké procento lepku. Čím více má lepku, tím je lepší.
více...
Kdy se má dělat v troubě pára?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Na některé cukrářské zboží je třeba páry v troubě a té se docílí, když do touby vstříkneme trochu vody.
více...
Proč máčené zboží ztrácí někdy lesk?
30.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Chceme-li tomu zabránit, musíme dbát aby korpusy které máčíme, měly stejnou teplotu jako máčecí hmota.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |