Reklama |
Archiv zpráv
Ovocné polevy - meruňky
15.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Meruňková poleva slouží rovněž i pro želírování fondánu. Vytváří oddělovací vrstvu mezi pečivem a fondánem. Zamezuje v natáhnutí fondánu do pečiva, které tolik nevysychá. Vyschlý fondán je matný bez lesku a současně je náchylný k odnímání vlhkosti.
více...
Krém á la Bavaria
11.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
více...
Turecký med
04.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ideální doba míchání při výrobě většího množství je kolem tří hodin, kdy necháme teplotu poklesnout až do stavu výraznějšího ochlazení, můžeme přidávat dopředu opražené a nasekané lískové ořechy
více...
Velikonoční beránek
29.03.2013, rubrika: Cukrařina
Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci. My se dneska seznámíme s německou recepturou. více...
Velikonoční drobnosti z lineckého těsta
29.03.2013, rubrika: Recepty
Tento recept je minirecepturou dávno všeobecně známou a dnes ji představujeme spíše pro děti.
V každém případě si tentokrát vyzkoušíme recepturu, která spočívá ve standardní přípravě lineckého těsta, a to na dva způsoby více...
Velikonoční macaroni od Fialy
25.03.2013, rubrika: Recepty
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.
více...
Čokoládové polevy / -1.
24.03.2013, rubrika: Suroviny
Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
Čím vylepšíme cukrářský výrobek?
23.03.2013, rubrika: Cukrařina
Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr.
více...
Proč končí cukrárny?
22.03.2013, rubrika: Cukrařina
Základní vybavení, a jen nakoupení všech potřebných surovin, vytríny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spousty drobných nesmyslů a jste v tom minimálně za milion.
více...
Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou
20.03.2013, rubrika: Cukrařina
Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |