Reklama |
Články autora Jiří Řezáč z Větrníku
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.
18.04.2015, rubrika: Akce a soutěže
Soutěž měla nová hodnotící pravidla, která se promítla do vyhlašovacího ceremoniálu a bylo jimi trio soutěžních zadání v provedení dekorační výrobek, slavnostní dort a dezert.
více...
SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4.
28.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Cukrářský umělec prostřednictvím suroviny může výrobku vdechnout život dle své představy, kdy o konečné vizáži ztvárnění rozhoduje výtvarníkova představa záměru, fantazie a rukodělná zručnost.
více...
SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1.
22.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Příznivcům cukrářského řemesla nastala tradiční pouť do veletržní svatyně Sigep v italském Rimini. Pro tentokráte již v době jejího pořádání 39. ročníku, kdy letošní návštěvnost zájem předčil ten loňský.
více...
GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA
01.09.2014, rubrika: Akce a soutěže
GLOBAL CHEFS CHALLENGE je soutěž se statusem mistrovství světa a Česko mělo ve své výpravě cukrářského zástupce Lukáše Skálu, nositele nejednoho drahého kovu z významných světových gastrosoutěží, nevyjímaje té, nad níž plane i olympijský oheň.
více...
Frigomat vytočil světový rekord!
17.06.2014, rubrika: Akce a soutěže
Byla vytočena na jeden zátah největší porce dosud zhotovené zmrzliny na světě o rozměru 43 cm bez kornoutu a 90 cm s kornoutem, který byl pro vytvoření rekordu speciálně upečen! Hmotnost rekordní porce zmrzliny dosáhla hodnoty 6.8 kg!
více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký /- 3.
21.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
Atmosféra výrobního prostoru kroměřížské školy na mě dýchla odlišným dechem, než tomu bývá při jiném druhu soutěží. Vládla zde až posvátná harmonie v souznění klidu a sepětí s prací žáků.
více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký / -2.
20.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
Skupině hendikepovaných žáků byla věnovaná výuka, sice s klasifikací, ale bez možnosti poměření tvůrčích schopnosti se soupeři širšího spektra cukrářského rozměru.
více...
Sladké opojení aneb každý jsme nějaký / -1.
18.05.2014, rubrika: Akce a soutěže
A tento dotaz zní, jakže my vnímáme je, jak se k nim dokážeme chovat z našeho tzv. normálního způsobu životu, jakou optikou pohledu se dokážeme podívat na ty, kteří jsou od nás tak jaksi jinačí.
více...
Velikonoční měsíc
18.04.2014, rubrika: Cukrářská poezie
Přestože velikonoční termín je znám jedno a třičtvrtě tisíciletí, přesto se i dnes najdou mnozí, kteří nevědí proč jsou Velikonoce každý rok v rozdílných dnech.
více...
Cukrářská ofenzíva společnosti FIALA-PRAHA s.r.o.
10.04.2014, rubrika: Business
Tento druh surovin pro výrobu zmrzliny není jednoúčelový, ale je použitelný i při výrobě cukrářských výrobků, např. do krémů, past, různých druhů příměsí, dochucovadel apod.
více...
|
Dnes je středa středa 30. října 2024
svátek slaví Tadeáš, zítra Štěpánka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |