Cukrář.cz

Reklama



Tříkrálová koruna

10.12.2007 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d


Suroviny
500 g mouky polohrubé
1ČL soli
75 g cukru mletý
20 g droždí
75 g másla
3 dl mléka polotučné
1 vejce
100 g mandlových lupínků k posypu
1 nastrouhaná citrónová kůra
50 g rozinek

Postup
Mléko trochu ohřejeme, přidáme droždí a cukr. Vše dobře rozmícháme. Potom vsypeme ostatní suroviny (kromě mandlových lupínků a vejce pouze polovinu) a vyhněteme do hladkého, měkkého těsta. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme kynout asi 1 hodinu.
Z  těsta vytvoříme jednu kouli o hmotnosti asi 80 g. Ze zbytku zhotovíme šest rovnoměrných koulí.
Do každé koule předtím vložíme 1 celou mandli.
Na střed plechu umístíme největší kouli a kolem ní rovnoměrně rozmístíme šest zbývajících. Plech zakryjeme, necháme kynout ještě asi 30 minut až se jednotlivé koule do sebe uzavřou.
Korunu potřeme zbylou půlkou vejcete  a posypeme mandlovými lupínky
Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C ve spodní polovině do zlaté barvy.
Doprostřed zapíchneme královskou korunu z jedlého matriálu.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.