fiogf49gjkf0d
Mistrovství, přehlídky, degustace a ocenění.
Italské cukrářství na Rimini Fiera
23. – 30. ledna 2008
CON.PA.IT FORUM (Hala D1): VELKÉ CUKRÁŘSKÉ MISTROVSTVÍ
V sobotu 26. ledna se zde bude konat soutěž mezi hotelovými školami.
V neděli 27. ledna od 9 hod. do 16 hod. Bude probíhat Italský juniorský šampionát, kde 22 soutěžících bude předvádět své umění před mezinárodní porotou a vítěz získá titul Italského juniorského mistra a zúčastní se světového šampionátu v Lisabonu na konci roku 2008.
V pondělí 28. ledna od 9 do 2 hod. odpoledne je na řadě Italský seniorský šampionát. Soutěžící byli vybráni z předkol, která se konala po celé Itálii. Vítěz bude vyhlášen Italským cukrářským šampiónem 2008 a má právo sestavit tým, který bude representovat Itálii na Evropském cukrářském poháru v Římě v říjnu 2008. Tento šampionát je pod patronací italského presidenta, který pošle vítězi stříbrnou medaili.
V úterý 29. ledna od 9 do 3 hodin odpoledne se bude konat Italská cukrářská slavnost. Hala D1 se promění ve velké italské náměstí plné sladkostí. Pekaři a cukráři z celé Itálie se setkají s partnery z konfederace a předvedou typické výrobky pečiva a cukrářství, které budou volně prodejné. Toto je výborná příležitost k vytváření sítě mezi profesionály, uživateli a výrobními firmami.
COMUNICANDO: CENA ZA NEJLEPŠÍ REKLAMNÍ KAMPAŇ V SEKTORU ZMRZLINY A CUKRÁŘSTVÍ.
U příležitosti 29. edice SIGEPu přivítá v úterý 29.ledna (od 4,30 do 18,30) Ravezzi Room 1 druhou edici Comunicando - cena za nejlepší reklamní kampaň společností v sektoru zmrzliny a cukrářství, která byla publikována v roce 2007 v odborných časopisech. Cena je podporována časopisem Rivista puntoIt. Celkem bude uděleno 6 cen.
NÁRODNÍ ŠAMPIONÁT OBALOVÉ TECHNIKY A ARANŽOVÁNÍ A DEKORACE
Italská konfederace cukrářů bude pořádat Stile Con.Pa.it 2008 Forum (Hala D3).
První událost je plánována na sobotu 26. ledna od 10 do 13 hodin a od 14 do 18 hodin s demonstrací Creando Innovativo: obalová technika s využitím neobvyklých materiálů a zbytků.
V neděli 27. ledna je další událostí Culture Exchange: obalové techniky z dalších zemí. Následovat bude setkání, které předvede Obalové techniky z nenáročných, levných materiálů a s využitím zbytkových materiálů. Poté následuje setkání s paní Franca Sbardellini, která předvede aranžování květin ve výkladních skříní.
V pondělí 28. ledna od 10 do 13 a od 14 do 18 hodin bude přehlídka obalových technik na téma Velikonoce. Vedle toho bude probíhat Kurz 4.úrovně v aranžování výkladních skříní a aranžovací techniky po celém světě.
Národní šampionát v aranžování je připraven na úterý 29. ledna (od 10 do 13 a od 14 do 16 hod) a tento rok budou hlavním tématem Velikonoce. Nejlepší tři získají ocenění.
TURNAJ ČLENŮ AKADEMIE (Con.ve.it. Academy) A HAPÙ OCENĚNÍ
V sobotu 26. ledna sami representanti Akademie vytvoří 2 x 2,5 m reprodukci Botticilliho Jara. Práce zaměřená na velikonoční cukrářské produkty, hlavně velikonoční vajíčka.
V pondělí 28. ledna v 9,30 se uskuteční 1. edice Turnaje členů Akademie. Šest zúčastněných bude vybráno z 12 odborníků z obchodních a cukrářských aktivit, kteří absolvovali kursy profesionálních symposií vedených Con.ve.it.
V úterý 29. ledna se bude konat 3. edice HAPÙ ocenění, které je pojmenované po egyptském tkalci, který poprvé moderním způsobem propagoval své umělecké výrobky. Cena se uděluje tomu, kdo předvede v aranžování a dekoraci nejpronikavější poselství, jak ve vizuálním, tak psaném projevu.
Pro další informace :
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupení veletrhu SIGEP pro ČR a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz