fiogf49gjkf0d
Itálie je historickou kolébkou renesančního umění, navazujícího na výběr kvality dávné antiky, které prostřednictvím umu synů Apeninského poloostrova povstalo z epochy dávnověku jako příznačný Fenyx z popele.
Základ minula a nástavba počátku renesanční doby byl nosný pilíř moderního umění na kterém vývoj kultury postavil most po němž kráčely další umělecké slohy ve směru novověku.
Italská renesance plodila velikány, z nichž jen namátkou jmenujme Leonarda da Vinci a Michelangela .
Itálie byla úchvatnou spojnicí, lze říci, až skoro bájné antiky a renesance s vyústěním do současnosti.
Cukrářský obor pojímá v gastronomické sféře výsadu nazývat se odvětvím uměleckým, v bližší specifikaci výtvarným.
Již za dobu necelých 14 dnů se koná v největším evropském přímořském letovisku Rimini tradiční veletrh cukrářského umění v rozmanitosti všech jeho skupin s přídavkem výstavy a prezentace pekařského umu, máme -li se vyjádřit v té nejstručnější zkratce.
Jedná se o náhodu či o záměr prozřetelnosti, že tento nějvětší chrám cukrářské dovednosti na světě byl zbudován právě v Rimini?
Vždyť tohle město je architektonickým svorníkem zmíněných velevýznamným epoch umění pod názvy antika a renesance, které jsou právě v tomto městě zastoupeny díky své architektuře v míře hojné.
A právě ve jménu ducha tohoto významu vyzývá výstaviště Fiera cukrářské tvůrce celého světa ke společné pouti k vrcholu sladkého umění na riminském SIGEPu.
Zrekapitulujme si ještě jednou v kostce obsáhlou scenérii nabídky, kterou nám letošní již 29. ročník SIGEPu připravil.
VELKÉ CUKRÁŘSKÉ MISTROVSTVÍ jehož složkami bude:
- Světový pohár zmrzliny na němž budou soutěžit týmy z Evropy, Latinské Ameriky, Asie a USA, týmy budou vytvářet sochy ze zmrzliny a také z cukru. Zde se očekává velká soutěžní bitva mezi profesionály, kteří se budou snažit o zisk titulu, který v minulé edici vyhrál italský tým.
- Venetoleader konference s názvem "Nové hranice ve výrobě zmrzliny a finanční nástroje k mezinárodnímu sblížení obchodu se zmrzlinou“.
- soutěž mezi hotelovými školami
- italské juniorské mistrovství v cukrářské tvorbě, jehož vítěz bude
reprezentovat Itálii na cukrářském mistrovství světa v Lisabonu.
- italské seniorské mistrovství v cukrářské tvorbě, kdy vítěz se stane italským reprezentantem na Evropském poháru v Římě
- v průběhu veletrhu se uskuteční Italská cukrářská slavnost
- v pekařském sektoru dojde k realizaci SIGEP Bread Cup (Chlebový pohár
SIGEPu)
- mistrovství, přehlídky, degustace a ocenění.
- národní šampionát obalové techniky, aranžování a dekorace
- CHOCO SIGEP-suroviny, technologie a výroba kvalitní čokolády.
- SIGEP AREDA- vybavení
- výstavní plochy mají rozlohu 90.000 m2, na které se bude v roce 2008 nalézat minimálně šestnáct hal (v porovnání ke čtrnácti v minulé edici),
Mnohé z výstavních a soutěžních výrobků budou ve volném prodeji.
Uzavírka přihlášek na zájezd je ke dni 23.1. 2008 na adrese:
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupení veletrhu SIGEP pro ČR a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz