Reklama |
Deset olympijských otázek pro kapitána národního týmuV přípravě na olympijský gastronomický duel, jenž zkříží své kulinářské meče v prostředním podzimním měsíci tohoto roku pod plamenem olympijského symbolu v Erfurtu, již značně přihořívá. Do tunelu temnoty olympijského výsledkového budoucna, vnáší přísvit jasu rozhovor kapitána týmu, z něhož pozorný čtenář může vyčíst, že tým dobře zúročil své dosavadní působení, byl dobrým čtenářem učebnice posledního meziolympijského dění, a - alespoň já to tak vnímám - pojede na letošní Erfurt se žolíkem jistoty opřeným o dozrání dnes již předního světového týmu, který může plným právem usilovat o účast v první elitní desítce nejlepších týmů světa. Mnohé nasvědčuje tomu, že se možná můžeme těšit na příjemné překvapení. /foto: ukázka olympijské tvorby národního týmu - Erfurt 2004/ 1) Jste šéfkuchařem ve Francouzské a Plzeňské restauraci v Obecním domě a zároveň kapitánem národního týmu, jehož v letošním roce čeká olympijská povinnost. Která z těchto dvou zmíněných postav bude ve vaší činnosti převládat? 2) Národní tým se v meziolympijském období zúčastnil relativně málo soutěží. Byl to záměr kvůli koncentraci nebo vynucený ekonomický tah? 3) Do olympijského Erfurtu už zbývají pouhé tři čtvrtiny roku. Mám informace, že některé světové týmy začali s přípravou na olympiádu již v loňském podzimu, ba dokonce některé i dříve. Předpokládám, že příprava v týmu vypukla již naplno. Kdy jste začali vy a jaký je náplň a harmonogram přípravy? 4) Poslední soutěží národního týmu bylo úspěšné Chicago. Předvedená – a oceněná – soutěžní práce byla ve vašem provedení již generálkou na Erfurt, či pro olympijské dění se představíte s novou soutěžní koncepcí? 5) V přípravných obrátkách se v plném rozsahu točí celý širší reprezentační kádr nebo již konkrétně nominovaní soutěžící?Soutěžní družstvo máme již složené, momentálně je předčasné tvrdit že na 100%. Uvidíme jakou bude mít kdo formu. Jsme na tom jako v každém kolektivním sportu, za tým budou soutěžit ti nejlepší, jde nám přeci o výsledek týmu. 6) Hovořili jsme již mnohokrát o handicapu malé a neznámé, či méně známé země, u které bývá velkým rizikem přijít s nějakým experimentálním prvkem na soutěž tohoto typu. Avšak český národní tým je ve světovém arbitrážním pohledu již dobře viditelným hráčem. Vyplývá z toho možnost, že Česko zkusí v Erfurtu již vystrčit útočné tykadlo nějakého originálu nebo se raději přidrží strategie jistoty? 7) Ukázalo se nejednou jak je důležitá práce cukrářů pro konečný výsledek celého týmu. Není žádným tajemstvím, že právě tento post buďto výrazně dopomohl k dobrému umístění nebo na druhé straně pečetil prohru. Nemám tím na mysli pouze český tým. V odborných kuloárech se hovořilo o personálním posílení cukrářských reprezentantů pro velké soutěže a tím i potažmo pro olympiádu. Stalo se tak již skutkem a případně jakého počtu cukrářů by se to mělo týkat?Cukrařina je tou třešničkou na dortu a nebo,… tou poslední kapkou která vás připraví o pěknou spoustu bodů. Momentálně máme jednoho cukráře a jednu cukrářku. Sázíme na kvalitu, né na kvantitu! Minulý rok jsme v týmu měli dvě cukrářky a jednoho cukráře. Cukrářka i cukrář skončili … sportovní terminologií řečeno „výkonost nebyla ideální“. Tak jsme k té jedné šikovné cukrářce přidali dost dobrého cukráře … a oba „mají skvělou formu“ tak jsou v“ nominaci“ ! 8) Na poslední olympiádě měla Česká republika poprvé ve své historii - ale taktéž i v historii Československa – svého prvního hodnotící komisaře Milana Sahánka. Bude tento dvojnásobný držitel olympijského zlata nás opět reprezentovat na tomto postu? 9) Jak vás podporuje Česká republika? Pomůže vám český zastupitelský úřad nebo Česká centrála cestovního ruchu? Případně ministerstvo zahraničí? 10) V každém soutěžním odvětví pracuje, řekněme, zákulisní diplomacie. Má již česká gastronomická reprezentace takovou sílu aby se, byť jen třeba dílčím způsobem, do ní mohla též zapojit?
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |