Reklama |
Dominový efekt salmonelyVýskyt salmonely není dnes již jenom zásahem do firmy, kde k události došlo, ale jedná se o dominový efekt dopadající na ostatní provozovny v dosahu mnoha kilometrů. Jedná se o snížení odbytu cukrářských produktů, neboť zákazník pod vlivem zpráv z médií ( byť i někdy pravdivých), ztrácí důvěru ve všechny. S přihlédnutím k současných ekonomických potížím to může v konečném součtu vést ke konci podnikání a odchodu na žebračenku. Je otázka proč malé firmy, které dělají svou práci tak, aby neměly žádné závady, musí nezaslouženě sklízet trpké plody setby jiných ? Již nespočetněkrát byla řeč o tom, do jaké míry je cukrařina ještě cukrařinou, když se vyrábí v několika tisícových kusech za směnu a je transportována desítky i více kilometrů daleko ? Je otázkou a mnohokrát již na konkrétních výrobcích i zodpovězenou, jaká kvalita z těchto kvant může vzejít ? O dodržování hygienických zásad ani nemluvě. A k tomu je nutno ještě přípočítat názorovou různorodost personálu ve vztahu k předpisům či vlastní práci ať výrobního či distribučního charakteru. Masa lidí se nedá nikdy uhlídat jako rodinný podnik, a dobře je známá skutečnost, že šéf který se na pracovišti vyskytuje sporadicky, ať z objektivních či subjektivních důvodů, vytváří tím prostor pro různé kejkle a konečný výsledek je pak možno si přečíst v titulku tohoto článku. Tímto je zde psán veřejný apel na všechny spolky, které mají v jakékoliv podobě cukrářství ve svém názvu. Zde by již měly ustat žabomyší půtky a ve vzájemné spolupráci s orgány hygieny a ČZPI zvolit taktiku dalšího postupu. Již nastal čas, aby každá cukrárna nesla odpovědnost sama za sebe a nepůsobily na ni odstředivé síly krachů těch, jež vyrábějí v pofidérních podmínkách a tím i kvalitách. A tomu by mělo předcházet odebírání licencí těm, kteří na svou práci nestačí.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |