Reklama |
Mistrovství světa cukrářů juniorů 2008 – Lisabon /-1
Běh vývojového děje Mistrovství světa cukrářů juniorů ústící do podoby 13. ročníku, přiřkl místo působení hlavnímu městu Portugalska Lisabonu. Organizátorem akce byl Mezinárodní svaz cukrářů a zmrzlinářů UIPCG ve spolupráci s lisabonským gastronomickým veletrhem HOREXPO 2008. Soutěžní zadání
1. Dekorační výrobek (monument) Zhotovení dekorační výrobku se provádí z karamelu, čokolády, nugátu, marcipánu nebo pastillage nebo za použití kombinace uvedených surovin. Prezentace bonbonů se provádí jako součást dekoračního výrobku.
2. Dort Zhotovení dortu se provádí ve dvou kusech o průměru 20 cm, kdy jeden výrobek je předložen k degustaci. Dort musí být opatřen karamelovou ozdobou.
3. Zmrzlina V zadání „Zmrzlina“ se zhotoví 2 mražené dezerty pro 8 osob. Jeden výrobek se nedekoruje a je předložen k degustaci a na druhém se provede degustace.
4. Bonbony V provedení se zhotovuje 5 různých druhů bonbonů (cca 12 gr/kus) v počtu 10 kusů z každého druhu, tzn. celkový počet 50 bonbonů provedených na místě. Pouze dva druhy mohou být provedeny metodou odlití.
5. Národní speciality Zhotovení speciality zastoupeného národa. Tato práce není vázána na předpis zadání. Národní speciality nepodléhají degustaci, pouze estetickému ohodnocení.
6. Figury Zhotovení 2 různých figur dle vlastní volby. Z každého námětu musí být zhotoveny 4 kusy, tedy dohromady bude provedeno 8 figur o celkovém počtu. Tato práce nebude degustována a pouze esteticky hodnocena. V tomto bodě mohou být použity veškeré uznané cukrářské suroviny a to i ve vzájemné kombinaci. 7. Bodové hodnocení 1. Dekorační výrobek (monument) – 70 bodů Všichni soutěží musí pracovat samostatně, ne v týmovém uskupení. Celkový čas vyhrazený pro soutěžní tvorbu sestává ze souhrnného času 16 hodin a je rozdělen do 2 dnů. Receptury jednotlivých soutěžních prací musí být předloženy první den mistrovství hodnotící komisi. Použité suroviny musí být jedlé a dekorační doplňky je povinnost zhotovit soutěžním prostoru a ve vyhrazeném čase. Želetinové a karamelové přípravky mohou být v nebarveném a suchém stavu použity vlastní, ale výrobek z nich musí být zhotoven v soutěžním prostoru ve stanoveném čase. Použití silikonových a plastových forem je dovoleno. Použití vlastního polevového a marcipánového barviva je povoleno.
- pokračování -- continuation -
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |