fiogf49gjkf0d
XIII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
a III. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
17. duben 2008 Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Absolutní vítěz v soutěži seniorů kuchařů i cukrářů obdrží „Pohár Rudolfa Přibyla“
jako nejvyšší ocenění a titul MISTR REPUBLIKY.
Připravující škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy“.
V letošním roce bude opět udělena cena Primátora města.
Nejúspěšnější soutěžící v roce 2007
zleva J. Šebestová, M. Hrbková, R. Čermáková
Marie Hrbková - Juniorský národní tým ČR
Radmila Čermáková - Hotel International, Brno
Jitka Šebestová - VOŠ, SOŠ, SOU Bzenec
SOUTĚŽNÍ KATEGORIE
Cukrář senior
C/1
Mísa Petits Fours pět druhů po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodně doplňuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/2
Šest samostatných stejných dezertů a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma
C/3
Čtyři rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
Nejúspěšnější junioři roku 2007
Vladislav Petr - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
Kristýna Vítů, SŠHaS Kroměříž
Věra Křižanovská, SHŠ Bukaschool Most
Vladislav Petr s trenérkou a ředitelem školy - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec /Cena M. Burdy/
Vladislav Petr získal i cenu primátora města Hradec Králové
Cukrář junior do 21 let
C/J1
Dva různé slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci
C/J2
Mísa Petits Fours čtyři druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/J3
Šest samostatných talířových dezertů
Kuchař senior
K/1
Slavnostní mísa pro osm osob +dva druhy omáček, jeden vzorový talíř s 1porcí
a dvouporcová teplá restaurační mísa prezentovaná ve studeném stavu + jeden druh omáčky
a vzorový talíř s 1porcí.
K/2
Šest druhů předkrmů na talířích
a pětichodové menu vč. sladkého kuchařského dezertu
K/3
Šest druhů finger foods po šestiti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a tříchodové menu prezentované ve studeném stavu
Kuchař junior do 21 let
K/J1
Slavnostní mísa pro osm osob + dva druhy omáček, jeden vzorový talíř s 1porcí
K/J2
Dvouporcová teplá restaurační mísa prezentovaná ve studeném stavu + vzorový talíř s 1porcí
a čtyřchodové menu včetně sladkého kuchařského dezertu
K/J3
Šest druhů finger foods po šesti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí(od každého druhu jeden kus)
Zvláštní kategorie
Z/C
„Artistika“ skulptura z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo,tuk...)
Z/Z
„Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
Z/JC
Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorů do 21 let – zadání stejné jako u seniorů
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ
H/K
Kuchařský výrobek – volné téma
H/C
Cukrářský výrobek – volné téma
H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma
SOUTĚŽ DRUŽSTEV
D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři v soutěžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutěžící)