Reklama |
Fialový kroměřížský seminář
Firma Fiala Praha s.r.o, zavítala v rámci svých seminárních aktivit do hanácké Kroměříže ozdobené historickými památkami, jejichž pozoruhodnost je zapsala do seznamu UNESCO, organizace pro výchovu, vědu a kulturu. Jak trefný soulad lze nalézt v počinu pana Fialy, který právě do tohoto exponovaného prostoru dovezl sousto jak výchovného, tak i vědecko - gastronomicky kulturního počinu. V hlavní roli fialového seminárního programu se představily potahové hmoty: a) marcipánová hmota Marcipánová hmota je vyráběná z mandlí, což ovlivňuje její barvu, která není nikdy čistě bílá a bývá nažloutlá. Její použití ovlivňuje chuťovou složku dortu, která má mandlovou příchuť. Hmota Rut je bílá potahovací hmota výhradně sladké chuti. Její přednost spočívá v pružnosti, lze ji vyválet do velmi tenkého tvaru a je použitelná pro potahování dortů i jejich složitějších tvarů, bez toho, že by se vytvořil varhánek či podobné zvlnění a dobře kopíruje podkladní tvar. Hmota K2 je svými vlastnostmi podobná hmotě K2. Je čistě bílé barvy a je výrazně levnější. Její nevýhoda spočívá v nepříliš velké pružnosti. Nelze ji vyválet až do takové tenkosti jako hmotu Rut. Je trochu ochucena mandlovým a vanilkovým aroma. Gumpasta se používá výhradně na modelování kytiček. Jedná se opět o čistě bílou hmotu, vyznačující se vlastností velmi rychlého zasýchání. Po vymodelování kytičky dojde k jejímu rychlému zatuhnutí s možností okamžitého použití na zdobení. Ostatní modelovací hmoty je vhodné po jejich použití nechat den, případně až dva vyschnout a teprve poté je možné s nimi pracovat. Hmota Wilton je z uvedené řady modelovacích hmot nejdražší, ale s největší kvalitou. Dosahuje maximální pružnosti a vláčnosti. „Fialový seminář“ s sebou přinesl prezentaci jednotlivých typů hmot, pomůcek a jejich vzájemné použití, ukázání rozdílů, výhod a nevýhod. Praktické předvádění přiblížilo nejenom novinky v obchodní nabídce firmy Fiala Praha s.r.o., ale zároveň prostřednictvím obou lektorek i optimum jejich použití.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |