Reklama |
V čem tkví tajemství chuti čokolády?
Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina, kakaové boby, se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká, je ve své podstatě soubor chemických procesů, jichž bylo dosaženo během několika století výzkumu, této dnes populární pochutiny. Je to v základní mluvě především kombinace kakaa, cukru a tuku. Samotné kakaové boby nemohou k chuťové nirváně být nápomocny, protože jsou pouze hořké. To ovšem na první kousnutí. Samotná podstata tkví v něčem jiném. Je to v úpravě a kombinaci se zmíněnými přísadami. Bílý čokoládový krém Postup
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |