Reklama |
Mezinárodní veletrh G+H / -1.
Podíváme-li se na letošní veletrh uvedeného názvu, známý pod zkratkou G+H, zkusme jej vidět pohledem ekonomů brněnského veletrhu na poříčí řeky Svratky. Tolikrát skloňované slovo krize bylo bezesporu výstražným mementem v hospodářské rozvaze s tvorbou nejedné vrásky na čele kompetentních činitelů v příslušném oboru. Napříč tomu že bouře rozmarů dokáže pustošit mnohé útvary přírodních uskupení či výtvorů lidské činnosti, přesto i těm nejničivějším silám dokáže s úspěchem vzdorovat objekt s pevným fundamentem a kvalitně provedenou konstrukcí, jak jsme se mohli přesvědčit v druhé půli 10. týdne letošního roku při pořádání G+H a Vinexu. Kamže míří moje slova? Do prostoru lehce průkazné statistiky, hovořícím o vzestupném údaji proti minulu, kdy by v krizovém období současna dal ruku do ohně když ne nikdo, tak málokdo, a která svými výslednými čísly překonala očekávání i těch největších optimistů. Jenom předběžné výsledky předbíhají téměř o 14 procent návštěvnost proti roku 2007! Podíváme–li se do útrob veletržních pavilonů, nejenže nalezneme množinu vystavovaných exponátů, ale i designovou atraktivnost prostředí snoubící se mnohdy s důvtipnou nabídku neotřelého novotvaru. Potravinářský hit posledních roků, s dodatkem, že nikterak brán jako módní výstřelek ve jménu přínosu jakési atraktivity za každou cenu, nýbrž stávající se seriózním a žádaným potravním artiklem na gastronomickém trhu. Bioprodikty tak měly i své zastoupení na 4. ročníku G+H. Kvalita biopotraviny je vyvážena i cenou, která její hodnotu dokáže navýšit v řádu několika desítek procent. Přesto křivka ukazatele poptávky má po tomto druhu výrobku vzestupnou tendenci. Široká škála nabídky strojního a technologického vybavení pro kuchyně a cukrárny pod jednou střechou. Tak by mohl znít propagační slogan týkající se společnosti GOZ GASTRO, přítomné na veletržní G+H, mající ve svých řadách specialisty v daných oborech, jejichž dlouholetá profesní zkušenost má vyústění v rozmanité provozní nabídce, servisu a poradenství aktuálních potřeb pro firmy zaměřené na gastronomický provoz. Perlička letošního G+H – „Z Prahy až k pavilonu A“ Organizátoři letošního G+H a Vinex připravili pro návštěvníky z české části naší republiky příjemnou a velmi atraktivní novinku v podobě speciálního vlaku vypraveného z Prahy se směrem jízdy přes Pardubice, tedy po klasické rychlíkové trase, nejenom na „rolu“ jak Brňané ve svém žargonu nazývají hlavní nádraží, ale s pokračováním přes centrum města, Staré Brno podél toku řeky Svratky až do Pisárek, odkud vlak zamířil branou do arálu brněnského výstaviště. Jakže se takto netradiční cestou mohl dostat až před pavilon A? Odpovím, že docela tradičně, a to v kolejové stopě vybudované už v samém počátku vzniku BVV, která slouží vláčku motoráčku k přepravě veletržních exponátů, vedoucí z hlavního nádraží až do nitra veletrhu. „Proč by zde muselo být přepravováno pouze zboží?“, řekla si společnost Veletrhy Brno a.s. a materiální vytíženost vyměnila za lidský náklad, čímž připravila příjemný zážitek jak pro účastníky této jízdy, tak i překvapení pro obyvatele jihomoravské metropole a jejích návštěvníků. Vzhledem k tomu, že trasa Brno hlavní nádraží není pro kolejový povoz elektrifikovaná, došlo k přepřažení na motorovou lokomotivu a celý vlak si to zamířil přes „štatl“ (město) s cílovou stanicí „vystec“ (výstaviště). Cukrářští gastrojunioři Tradičním cukrářským soutěžním vrcholem bývá gastronomický veletrh, a to buď v sudém roce proslulá SALIMA či v lichém G+H. Ať tak či onak, v žádném případě nepřijdou v možnosti ve změření dovedností mladí cukráři v žádném roce zkrátka. Cesta na brněnský finálový vrchol má dosti strmý výstup, jehož úpatí se nalézá v regionálních kolech, z nichž nejlepší z nejlepších se ocitají až ve finálové skupině juniorského cukrářského V.I.P. - pokračování -
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |