fiogf49gjkf0d
XIV. ročník národní soutěže Gastro Hradec, IV. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a XIV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
Termín: 2.4. 2009
Místo konání: Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Pořádá pobočka východní Čechy
CUKRÁŘ SENIOR:
C/1
Mísa Petits Fours pět druhů v osmi kusech (celkem 40 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
C/2
6 různých teplých nebo studených dezertů, připravených a podávaných samostatně po 1 porci. a 1 slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Maximální výška výrobku 100 cm.
C/3
Čtyři dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
CUKRÁŘ JUNIOR do 21 let
C/J1
Mísa Petits Fours čtyři druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
C/J2
6 různých teplých nebo studených dezertů, připravených a podávaných samostatně po 1 porci
C/J3
Dva dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
Umělecké kuchařství a cukrářství „Artistika“
U/1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření
U/2
Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
U/J1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření
U/J2
Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
Z/L
– Umělecká soutěž a kvalifikace na 1. MISTROVSTVÍ EVROPY ve vyřezávání melounů na čas (limit) Zadání: v časovém limitu 3 hod. vyřezat vodní a cukrový meloun na volné téma
- vodní meloun by měl obsahovat plastický nebo poloplastický reliéf kromě případných květů
- cukrový meloun lze vyřezat libovolně
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ
H/K
Kuchařský výrobek – volné téma – v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
H/C
Cukrářský výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
H/U
Umělecký výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
SOUTĚŽ DRUŽSTEV
D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii min. jeden soutěžící)
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících,