fiogf49gjkf0d
Národní tým kuchařů a cukrářů České republiky zakončil své úspěšné osmileté účinkování na domácí i mezinárodní scéně pod vedením managera týmu Jana Michálka a kapitána týmu Jiřího Krále vzornou reprezentací České republiky a všech svých partnerů na celosvětové kuchařské Olympiádě v Erfurtu IKA 2008.
Nové představenstvo AKC ČR, které vzešlo z březnových voleb, jmenovalo na základě výběrového řízení do funkce managera národního týmu pana Tomáše Konopku (na snímku vlevo) a pověřilo ho sestavením a vedením týmu v dalším čtyřletém období. Do kapitánské pozice si Tomáš vybral zkušeného člena národního týmu Jana Horkého. Společně sestaví nový tým, který se poprvé představí české veřejnosti přípravou oběda na Hospitality and Tourism Summitu v rámci Gastro Dne Asociace hotelů a restaurací ČR dne 10. června. Již začátkem června však budou členové Národního týmu AKC ČR prezentovat Českou republiku při akci „Týden české kuchyně“ v budově OSN v New Yorku.
Tomáš Konopka je odborníkem s mnohaletými zkušenostmi z různých gastronomických provozů. Jeho domovskou kuchyni zdobí řada ocenění z mezinárodních kulinářských soutěží, které získal jak v individuálních disciplínách, tak jako kapitán a současně manager Culinary Nestlé Teamu. Právě jeho manažerské zkušenosti jsou zárukou, že nově sestavený tým naváže na dosavadní úspěchy a bude dále budovat a zvyšovat kredit české gastronomie, Asociace a jejích partnerů doma i v zahraničí.
Jan Horký je mladý, talentovaný kuchař původem z Českých Budějovic. V současné době pracuje jako šéfkuchař restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental. Kuchařské i manažérské zkušenosti a dovednosti získal v mnoha vyhlášených provozech v Praze. Získal rovněž mnoho ocenění s juniorským i seniorským národním týmem, zejména v Singapore, Chicagu i v Erfurtu. Mezi nejdůležitější individuální ocenění jistě patří titul „Kuchař roku 2007“. Jeho unikátní pohled na jídlo a smysl pro soulad jsou zárukou pro úspěšné odborné vedení týmu.
Za AKC ČR
Ing. Zuzana Albrechtová
manažer AKC ČR