Reklama |
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -2.
Pokračování reportáže z Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů - Skupina B O čtvrté a páté místo se podělil náš Martin Šrejber a Olivier Herbomel, na šestém a sedmém skončil Jan Hajný a Lukasz Szewcyk z Polska. Na dalších místech se už řadili favorité. Sumalee Murphy skončila v boji o 11.-15 příčku na 11.-12. pozici. Možná ale nejkratší dobu řeže čtvrtý Martin Šrejber, což je velký talent a naděje pro ČR do dalších let při zahraničních soutěžích.Specíální cenu „Meloun Mistrovství Evropy“ nakonec získala španělská řezbářka za finálový meloun, který komisi zaujal z celkem sta vyřezaných prací v kat. A. Cenu „Meloun Melounového festivalu“ si odvezl Olivier Herbomer za výrobek v kat. C „Meloun 3xjinak“ s thajským motivem. A poslední prestižní cenu „Cena za originalitu“ získala Martina Kopecká za meloun s ptáčky v kleci v kat. B. Martina jen dokázala, že se nebojí hluboké plastické řezby na surovině. Souvisí to i s rizikem, že meloun uvnitř nemusí být kvalitní a další podmínka je, aby neměl semínka. Takové melouny mohli návštěvníci ochutnat a byly připraveny na doprovodné soutěže a další melounové aktivity festivalu. Nesly název značky „Bouquet“ a oproti klasickým vodním melounům neobsahují černá semínka, jejich dužina je pevnější, chuťově jsou také výborné. Pěstuje se i druh se žlutou dužinou.
Autor je organizátor Melounového festivalu a ME
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |