Reklama |
1. regionální kolo GASTRO JUNIOR PardubiceSoučástí odborného doprovodného programu bylo ve dnech 24. a 25.9. první regionální kolo již šestnáctého ročníku studentské gastronomické soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro obory kuchař, cukrář a číšník – Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup pod záštitou pod záštitou Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje a ve spolupráci Městského rozvojového fondu Pardubice a ve spolupráci Městského rozvojového fondu Pardubice, s generálním sponzorem soutěže – firmou Nowaco ČR. Soutěže se i letos zúčastnily talentované naděje české gastronomie, které se nebály ukázat své dovednosti před širokým publikem a odbornou porotou, a soutěž se tak se může pochlubit hojnou účastí z příslušných regionů České republiky. Své týmy připravily školy z Prahy, Karlových Varů, Chocně, Hronova, Chrudimi a mnoha dalších měst. Bohužel se již několikátý ročník nezúčastnil ani jeden zástupce z Pardubic. Kuchaři zde byli zastoupeni 21ti soutěžícími, cukráři 15ti a číšníků bylo 20. Funkce hlavního organizátora se opět skvěle zhostila Hotelová škola Bohemia Chrudim, jejíž ředitel, Eduard Kropáček, řídil současně jako ředitel soutěže i spolupracující týmy maturantů 4.ročníků Michala Štorka a Michala Riegera. Konkurence byla veliká, podle komisařů soutěžní surovina patří v tomto ročníku k zatím nejobtížnějším v rámci všech kol soutěže. Největší problém je v kvalitě tepelné úpravy a v moderním vzhledném uspořádání na talíři. A kdo získal nejvyšší hodnocení? V kategorii kuchařů se na 1. místě s 232 body umístil Jiří Brudra ze Hotelové školy Bukaschool s.r.o. Most s „Hovězím Ryb Eye položeným na bramborové placce se zadělávanou kedlubnou, restovanou zeleninou a pivním demi glass“. Nejlepší cukrářkou se stala Sabina Dvořáková z SPV InterContinental Praha. Její „Pečený tvarohový řez, doplněný švestkami v červeném víně, povidlovou taštičkou, makovou zmrzlinou a omáčkou ze zakysané smetany“ si vysloužily 247 bodů. „Zlatým“ číšníkem se stal Petr Plojhar z Hotelové školy Bohemia Chrudim , který předvedl „Pečené jablko na javorovém sirupu s omáčkami z lesního ovoce a manga“ a teplý nápoj „Podzimní západ slunce“. Dohromady získal 399 bodů. Gratulujeme všem soutěžícím i pedagogům a mistrům odborného výcviku za výbornou účast a předvedené výkony a postupujícím přejeme mnoho štěstí a úspěchů při finále soutěže Gastro Junior 2010 - Nowaco Cup, které se bude konat 3.3. – 5.3. 2010 v Brně. Poděkování patří také všem partnerům a sponzorům, kteří tuto soutěž podporují. autorka je manažerka AKC ČR 7.9.2009 | Formát pro tisk | Zaslat mailem
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |