Reklama |
Příprava turecké kávy
Tureckou kávu u nás vnímáme pod prostým názvem „Turek“, kdy do skleničky či keramiky vsypeme asi dvě čajové lžičky a zalijeme vroucí vodou. 2 – Existuje ještě další z mnoha způsobů přípravy turecké kávy, který se přibližuje klasickému turkovi jak se někdy, či spíše nouzově provádí v Česku. 3 - Kávu a cukr vložíme do džezvy. Šálkem, z kterého budeme kávu pít, odměříme množství vody nalijeme do džezvy a krátce promícháme. Necháme na malém plameni pomalu zahřívat. Káva začne pomalu pěnit, snížíme plamen a pěnu sebereme lžičkou a vložíme do šálku. Kávu v džezvě dále vaříme. Jakmile dojde k opětovnému varu, lijeme kávu pomalu a opatrně do šálku tak, abychom nezahltili pěnu. Čím více se nám podaří vytvořit bohatší pěnu, tím lépe.
Příbuzné články...
13.07.2020 Zkuste kávu takto25.11.2013 Začínejte až druhým šálkem 20.05.2013 Koláč z kávy a mrkve 12.10.2011 NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY 27.01.2011 Není káva jako káva [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |