fiogf49gjkf0d
22. duben 2010 Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
V. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
a XV. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky o.s., regionální pobočka Východní Čechy a partneři AKC ČR o.s.
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
rádi Vás uvítáme ve čtvrtek 22. dubna 2010 na V. ročníku soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář a zároveň na XV. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění probíhající v krásném městě
na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii.
Vedle již tradiční soutěžní podívané Vás letos čeká novinka, kterou bude kuchařské studio na téma: „Ochutnejte soutěžní gastronomii.“ V časových pásmech budete moci nejen shlédnout kuchařské
a cukrářské umění, ale i ochutnat tříchodové menu z rukou špičkových profesionálů České republiky.
Obohacením letošního programu bude pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 150 min. budou vytvářet květinovou kompozici přímo před Vašimi zraky.
Nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplňuje program a přináší návštěvníkům informace a poznání novinek z nabídky firem s gastronomickým zaměřením.
V letošním ročníku bude opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.
Věříme, že využijete tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete 22. dubna 2010 v čase od 10.30 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.
Veškeré informace najdete na: www.akc.cz
Tabulka informací a kontaktů – řazení na: www.akc.cz
Soutěž
Gastro Hradec
Soutěžní kategorie K,C,U,H,D
Nové kontaktní e-mailové adresy:
gastrohradec@seznam.cz
Veletrh firem
Informace a přihláška
gastrohradecfirmy@seznam.cz
Pódiová vystoupení škol
Informace a přihláška
gastrohradecskoly@seznam.cz
Kuchařské studio
Informace a přihláška
gastrohradecmenu@seznam.cz
Návštěva veřejnosti, hromadné zájezdy
Informace o vstupném
milena.opitzova@centrum.cz
Časový harmonogram a program
Co ještě navštívit v Hradci Králové-doporučení
Seminář k soutěži
Informace a přihláška
jarmilakar@seznam.cz
SOUTĚŽNÍ KATEGORIE
KUCHAŘ SENIOR:
K/1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí
a Restaurační mísa pro 2osoby připravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauračním nádobí s odpovídajícími oblohami, přílohou a omáčkami + vzorový talíř s 1porcí.
K/2
Šest různých předkrmů na talíři , 3 jídla na teplo a 3 na studeno, připravená, podávaná samostatně po 1 porci, vystavená vždy na studeno.
a Menu pro jednu osobu o 5 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.
K/3
Šest druhů finger foods po pěti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a Denní menu pro jednu osobu o 3 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu
KUCHAŘ JUNIOR do 21 let:
K/J1
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí
K/J2
Restaurační mísa pro 2osoby připravená na teplo, ale vystavená ve studeném stavu na restauračním nádobí s odpovídajícími oblohami, přílohou a omáčkami + vzorový talíř s 1porcí.
a Menu pro jednu osobu o 4 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.
K/J3
Šest druhů finger foods po pěti kusech z toho tři druhy teplé a tři druhy studené
+ vzorový talíř s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
CUKRÁŘ SENIOR:
C/1
Mísa Petits Fours pět druhů v osmi kusech (celkem 40 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
C/2
Čtyři, teplé nebo studené různé talířové dezerty, připravené a podávané samostatně po 1 porci. a jeden slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Max. výška výrobku 100 cm.
C/3
Čtyři dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
CUKRÁŘ JUNIOR do 21 let:
C/J1
Mísa Petits Fours čtyři druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) čajového pečiva, pralinek, drobného pečiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplň. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíři.
C/J2
Pět různých teplých nebo studených dezertů, připravených a podávaných samostatně po 1 porci
C/J3
Dva dorty na rozličné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. Barevné jedlé perličky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
Umělecké kuchařství a cukrářství „Artistika“
U/1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu
U/2
Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
U/J1
Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu
U/J2
Umělecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyřezávané ovoce a zelenina)
U/L
Umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny – květinová kompozice na časový limit 150 min.
Zadání: v časovém limitu 150 min. vyřezat květinovou kompozici min. 7 květů min. ve dvou druzích,
z toho jeden druh řezaný nožem (přesné zadání a podmínky jsou v propozicích k této kategorii)
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ:
H/K
Kuchařský výrobek – volné téma – v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
H/C
Cukrářský výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
H/U
Umělecký výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP
SOUTĚŽ DRUŽSTEV:
D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)
D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři, musí být zastoupena každá soutěžní kategorie K, C, U (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)