fiogf49gjkf0d
Nástup jarního období bývá výzvou k souboji tepla a chuťových vjemů, kdy jedním z faktorů úspěšnosti zásahu bývá i požitkově chladivý projektil senzorického vjemu konzumenta toužícího jednou ranou zasáhnout dva cíle svého chuťového podvědomí.
Ve smyslu tohoto dávného poznatku zinscenovala společnost Nestlé Česko a Slovensko zastoupena prémiovou značkou Mövenpick of Switzerland, řízený divizí Nestlé Super Premium S.A. ochutnávku zmrzlin Mövepick se zaměřením na jejich tzv. slaný segment,
K navýšení atraktivity ochutnávkové akce se na přehlídce nabídky sametových tónů i chutí prezentovaných zmrzlin podílel taktéž kulinární subjekt zastoupený pořádajícím partnerem divize Nestlé Professional, který prostřednictvím jeho vývojového kuchaře a manažerem Národního týmu Kuchařů a cukrářů AKC ČR Tomášem Konopkou, zaranžoval degustační show kulinárních receptur senzorické řady Koňak VSO, Balsamico a Bazalka.
Pojem slaná zmrzlina zavání prototypem vývojového novotvaru. Ovšem ve spojení s chladivou pochoutkou se jedná ve své podstatě o symboliku určení odlišení, které v tomto případě znázorňuje významový protipól sladké chuti.
Ve smyslu poznatku, že kdo zůstal stát chvíli opodál, je vystaven nebezpečí stát se trvalým statistou ve vývoji děje, přišla v tomto směru značka Mövenpick s premiérovou nabídkou bazalkovou zmrzlinu pod názvem Basil Pesto a Balzamikový sorbet, který je ve své podstatě octovou zmrzlinou.
Kompletní zmrzlinový objem známý pod značkou Mövenpick je vyráběn ve Švýcarsku a distribuce pro Česko je prováděna přes mezisklad v Dašicích ve východních Čechách, odkud směřuje prostřednictvím společnosti Noris nejen do dalších částí naší republiky, ale i do zemí střední a východní Evropy.
Zmrzlina Mövenpick se vyznačuje výsadou svého zhotovení výhradně z přírodních materiálů, jejichž součástí je i 30 procentní smetana. Sorbety jsou zhotovovány z ovocného pyré bez přítomnosti potravinářských barviv nebo stabilizátorů, které jsou v tomto případě nahrazeny kukuřičnými škroby, či dopomocí přírodních emulgátorů typu žloudku apod. Barviva, v případě malinového sorbetu, nahrazuje svým výrazným colorem červená řepa, která sytým vzhledem získává na barevné atraktivnosti, ale opět prostřednictvím přírodní suroviny.
Sorbety Mövenpick se vyznačují stoprocentním mixovaným pyré s minimálně padesátiprocentním obsahem černého rybízu. Základ tvoří 30 procentní obsah smetany s návdakem nějakého procenta podle druhu zmrzliny, s přídavkem kousků potravin. Ve vanilkové zmrzlině tvoří příměs přírodní vanilín zosobněný madagaskarskou vanilkou. Čokoládová zmrzlina obsahuje kakao, které je importováno z Venezuely, z proslulé oblasti pěstování kakaových bobů. Zmrzlina, vlaššký ořech s javorovým sirupem nepostrádá nefalšovaný kanadský javorový sirup, kdy takto bráno druh od druhu, lze ve zmrzlině Mövenpick nalézt obohacení přírodním a chuťově atraktivním zdrojem, seznamuje nás se zákulisní podobou této zmrzliny manažer rozvoje obchodu Petr Šurák (viz. foto nahoře s kolegyní z divize).
Zvláštnost, až pohádkovou, v sobě ukrývá jahodová zmrzlina, jejíž nosný ovocný produkt je sbírán pouze za ranního rozbřesku, kdy vůně jahody je založena na podobném efektu jako vůně u růže, jenž se vyznačuje vonným vjemem právě při jejím rozvití. Díky rannímu sběru, tak zůstává aroma v jahodách, což zvyšuje jak chuťovou, tak i vjemovou podstatu této zmrzliny.
Pro zmrzlinu Mövenpick, která je distibuována v podobě gastrobalení, je příznačný vysoký nášleh, přibližně v poměru dvojnásobku objemu. Uskladnění zmrzliny je prováděno při - 24 °C, kdy je tak umožněno zhotovení kuličky i ze sorbetu, což má pozitivní dopad pro kuchařskou tvorbu pokrmů, jejichž součástí je i zmrzlinový produkt.
V nabídce Mövenpicku jsou vaničky o objemu 2.4 l, tedy polovičního balení pětilitrového standardu, které je modifikováno půllitrovým balením pro rodinu, včetně tzv. impulzního balení 175 ml, nalézající se v malé krabičce se lžičkou ve víčku, které jsou k dostání např. na čerpacích stanicích či různých stáncích, bistrech atd. a jsou určeny k mobilní konzumaci.
Společnost NESTLÉ ČESKO. s.r.o. má ve své takřka nepřeberné množině sortimentu, též značky Mövenpick a Nestlé Professional, které právě dnešního dne spojily své síly, ale rovněž i možnosti kulinárních námětů vyplývajících z jejich gastronomického zaměření, s kterým v tomto případě lze vytvořit optimální symbiózu, atraktivnost a námětový motiv v požadavku moderní kuchyňské přípravy.
Obě dvě společnosti pozvaly své zákazníky ke společné ukázce vzájemné spolupráce využitelné pro obě zákaznické strany ve vzájemném sloučení produktů, k posílení a zatraktivnění jejich nabídky k progresivní hře na vyostřeném trhu současnosti.
Receptury spojené s ochutnávkou prémiové zmrzliny Mövenpick
– Koňak VSOP, Balsamico a Bazalka -
MENU
Koňak VSOP
Jablečné želé, terina z foie gras, jablko
Jablečné želé – jablka, jablečný mošt, bílé víno, cukr,
med,vanilka, skořice, badián, gellan, citronová štáva,
citronová/limetková kůra
Terina – foie gras, calvados, sůl, pepř
Smažený bůček, mostarda z kumquatů, citronů
a mandarinky
Smažený bůček – doměkka uvařený libový vepřový bok, vejce,sůl, strouhanka
Mostarda – kumquaty, mandarinky, papriky, bílé víno, vinný
ocet, sůl, cukr, drcené hořčičné semínko
Balsamico
Kandovaný chřest, čajová pěna, polníček
Chřest – zelený chřest, sůl, cukr, vanilkový lusk
Pěna – zelený čaj, limetková šťáva, dia cukr, lecitin
Hovězí pečená svíčková, jahody na pepři
Hovězí svíčková – sůl, pepř, olej
Jahody na pepři – máslo, pepř, brandy, marsala, cukr,
med, vinný ocet, jahody
Okurková polévka, kuřecí prsíčko na česneku, tyčinka z toastového chleba
Tarator – jogurt, salátové okurky, sůl, pepř, česnek, ocet
Kuřecí staek – kuřecí prsa, česneková marináda, olej, sůl
Toastový chléb světlý
Bazalka
Marinovaný losos, wasabi těstoviny, tomatové concasé
Losos – sůl, cukr, pepř, hořčičné semínko, kopr
Těstoviny – wasabi, sůl, gellan
Concasé – rajčata, olivový olej, listová petržel, ocet, sůl
Kachní prsa, cibulová marmeláda, ořechová olejová pěna,
fazolky na másla s tymiánem
Kachní prsa – kachní prsa, sůl, cukr, tymián,
Marmeláda – cibule, olej, cukr, med, tymián, ocet
Pěna – ořechový olej, glycerol
Fazolky – fava fazolky, máslo, tymián, sůl, pepř
Tyto receptury byly připravené pod vedením Tomáše Konopky