Cukrář.cz

Reklama



Ořechová štola

16.12.2011 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Ořechová štola  -5 ks

Těsto

- 2000 g máslového droždí
-    600 g másla
-   100 g marcipánové hmoty
-   180 g droždí
-   500 g vody
-     15 g Caribia 
-     15 g Combani 
-     15 g Sizilia
-     15 g jemného mandlového aroma
-     15 g štolového koření

Plnění

- 1000 g NussGenuss   
-   500 g vody nebo mléka
-   400 g vajec
-   100 g strouhanky
-   600 g tekutého másla

Vanilinový cukr

-  500 g cukru
-    10 g Kovanil

Postup

Nejdříve vytvoříme štolové těsto. Surovinovou směs v označení „Těsto“ vložíme do spirálového hnětače a zpracujeme po dobu 3+4 minuty při teplotě 24 - 28 °C. Necháme asi 20 minut odležet.
 
Hmotu srolujeme a vložíme do štolové formy. Vložíme do trouby, nejlépe na plech a necháme 10 minut kynout.
Poté pečeme při teplotě asi 210 - 200 °C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokončení pečení potřeme ještě teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme směsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posype práškovým cukrem.

Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o. , výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.