Reklama |
Vánoční lahůdky
Kometky Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma. Receptura - Těsto: 250 g másla, 125 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g citrónové kůry, 3 g soli Krém: 1 čerstvé vejce, 160 g cukru krupice, 20 + 5 g citrónové kůry, 90 g citrónové šťávy, 100 g másla, 200 g fondánu Dohotovení: Kometky naplníme krémem a polijeme fondánem s nastrouhanou citrónovou kůrou Kešu - makadamia crunchies Receptura na 1000 g crunchies: 500 g čokolády na vaření, 180 g nasekaných opražených kešu oříšků, 180 g nasekaných makadamových ořechů, 125 g másla, 200 g cukru krupice, 30 g škrobového sirupu Postup: Cukr s máslem a škrobový sirup pomalu zahříváme a mícháme, až je cukr zcela rozpuštěný a začne karamelizovat. Do karamelu dáme ořechy, dokonale promícháme a vylijeme na namazaný plech. Po vychladnutí obrátíme a polijeme rozpuštěnou čokoládou o teplotě 27 °C. Necháme ztuhnout a crunchies rozlámeme.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |