Cukrář.cz

Reklama



FIALOVÉ Vánoce ve Zličíně / - 3.

07.12.2012 | Autor: Martin Braun | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Vánoční perníkové sušenky

26 kornoutů á 100 g

Suroviny
- 100 g Mürbela
- 350 g máslového tuku
- 100 g cukru moučka
-   50 g vajec
- 150 g mléka
-   15 g norimberského perníku

Postup
Uvedené suroviny  zpracujeme do vláčného a hladkého těsta.To poté důkladně zchladíme a zpracujeme obvyklým způsobem.
Teplota pečení asi 200 °C.
Doba pečení asi 10 minut.

 

Skořicové hvězdy

33 ks á 100 g

Suroviny
Mandlová hmota
-   800 g mletých mandlí
- 1050 g cukru
-   380 g marcipánu
-   320 g vody
-     30 g skořice
-     30 g Ovasil

Bílková poleva
-    30 g Ovasil     
-  200 g vody
-  500 g práškového cukru
-      2 g kyselého ovoce

Postup
Suroviny do mandlové hmoty dobře promícháme a necháme zchladit.
Při přípravě bílkové polevy vyšleháme jemnou metlou Ovasil s vodou.
Do vzniklé směsi postupně přidáváme cukr a kyselé ovoce a vše vyšleháme do bílkové polevy na stříkání.

Mandlovou hmotu vyrolujeme na 8 mm vysoký plát, který potřeme bílkovou polevou a vypichujeme hvězdy.
Jednotlivé kousky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C po dobu asi 20 minut.

Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Dnes je sobota sobota 23. listopadu 2024
svátek slaví Klement, zítra Emílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.