Reklama |
Třešňový dort
Charakteristika: 12 porcí Suroviny: Dortová hmota kakaová 400 g, třešňová šlehačka 700 g, kompotované třešně bez nálevu vypeckované 110 g, čokoládové lístky (mohrenglanz) 50 g, koktejlové třešně 100 g, chipsované mandle 100 g. celkem - 1460 g Výrobní postup: Dortový korpus prokrojíme na 3 stejné dílky, které provlhčíme šťávou z koktejlových třešní. Pak spojíme korpusy třešňovou šlehačkou posypanou vypeckovanými kompotovanými třešněmi. Vrchní díl a strany pomažeme třešňovou šlehačkou a zahladíme. Strany obalíme chipsovanými mandlemi. Po ztuhnutí v chladu na vrchní část nastříkáme pusinky šlehačky a ozdobíme koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem. Krájíme nahřátým nožem na stejné dílky. Třešňová šlehačka Alaska neutrál - 80 g, šťáva z třešňového kompotu - 125 g, šlehačka - 500 g. Výrobní postup: Neutrální alsku smícháme se šťávou z třešňového kompotu, přidáme 1/3 ušlehané smetany, řádně promícháme a přidáme zbylou část šlehačky a opět zamícháme. Čokoládové lístky Výrobní postup: Očištěné suché lístky potřeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou (mohrenglanz). Nejlépe se potírají malým štětečkem. Po zatuhnutí opatrně sloupneme lístek z čokolády tak, aby se nezlomil. .
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 15. ledna 2025
svátek slaví Alice, zítra Ctirad Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |