Reklama |
Dort z netradičního ovoceDortový korpus 800 g jablek 1 –2 lžičky citóonové šťávy 5 lži cukru 1 sklenice švestek 3 lžíce solamylu 2 lžíce slivovice 3x smetana na šlehání 3 balíčky ztužovače šlehačky 50 g mandlových lupínků 1 lžíce sekaných pistácií POSTUP PŘÍPRAVY Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty. Necháme okapat a šťávu uschováme. Švestky necháme rovněž okapat. Zvlášť umícháme 4 lžíce švestkové šťávy a solamyl. Zbylou šťávu ze švestek svaříme a zamícháme solamyl. Povaříme a vmícháme švestky. Dortový korpus poté dvakrát příčně rozkrojíme. Střední díl pokapeme slivovicí a jablečnou šťávou. Ušleháme smetanu se ztužovačem a zbylým cukrem na pevnou hmotu. Spodní díl korpusu pak poklademe švestkovým kompotem, potřeme 1/3 šlehačky a přiklopíme středním dílem piškotu. Na něj poklademe Jablka a další třetinu šlehačky. Přiklopíme poslední část piškotového korpusu a naneseme zbylou šlehačku. Šlehačkou potřeme i strany dortu. Mandle nasucho opražíme, rozkrájíme na tenké lupínky a posypeme jimi okraj dortu. Potom ozdobíme ještě jablky, šlehačkou a pistáciemi.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |