Reklama |
Slovíčko o agaruAgar byl na našem portálu zmíněn již vícekrát. Podívejme se nyní na něj po zdravotní stránce. Víme, že agar je mořská chaluha rostoucí nejrychleji ze všech bylin, které známe, a představuje přechod od vodních živočichů k rostlině. Ve svém vývoji nasává do sebe všechen složitý a mnohotvárný život infusorií obsažené v mořských hlubinách. Lze tedy říci, že představuje jakýsi souhrn vykrystalizovaného života. Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven. Sníme-li agar suchý a zapijeme jej šálkem horké vody nebo kávy, doslovně v žaludku obživne a zmítá sebou. A to tak dlouho než je stráven. Po dobu trávení je náš zažívací trakt oproštěn bacilů. Užíváme-li agar každý den na lačný žaludek mezi hlavními jídly, reguluje náš organismus lépe než kterákoliv jiná bylina. Agar japonský nebo východoindický, jenž tvoří tyčinky čistě sklovité a až téměř průhledné, obsahuje více jodu a jiných léčivých látek. Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje. Posiluje tělo, upravuje činnost všech žláz a desinfikuje žaludek. Agar je též možné používat v polévce nebo rozkrájený na nudličky s ovesnými vločkami. Pozor abyste pro kunzumaci požívali agar pravý
Příbuzné články...
16.11.2020 Pražení lískových oříšků29.03.2016 Potahová hmota K2 23.02.2014 Cukrařina a ovoce 11.02.2014 Co všechno obsahuje vejce? 22.01.2014 Vanilka [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |