fiogf49gjkf0d
Ořechová štola - 5 ks
Těsto
- 2000 g máslového droždí
- 600 g másla
- 100 g marcipánové hmoty
- 180 g droždí
- 500 g vody
- 15 g Caribia
- 15 g Combani
- 15 g Sizilia
- 15 g jemného mandlového aroma
- 15 g štolového koření
Plnění
- 1000 g NussGenuss
- 500 g vody nebo mléka
- 400 g vajec
- 100 g strouhanky
- 600 g tekutého másla
Vanilinový cukr
- 500 g cukru
- 10 g Kovanil
Postup
Nejdříve vytvoříme štolové těsto. Surovinovou směs v označení „Těsto“ vložíme do spirálového hnětače a zpracujeme po dobu 3+4 minuty při teplotě 24 - 28 °C. Necháme asi 20 minut odležet.
Hmotu srolujeme a vložíme do štolové formy. Vložíme do trouby, nejlépe na plech a necháme 10 minut kynout.
Poté pečeme při teplotě asi 210 - 200 °C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokončení pečení potřeme ještě teplou štolu rozpuštěným máslem a posypeme směsí vanilinového cukru. Po zchladnutí posypeme práškovým cukrem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z bohatého výrobního programu fy M. BRAUN KG to byly nejprve některé esence a dochucovací pasty, dvě chuťové varianty šlehačkových stabilizátorů typu ALASKA-express pro výrobu lehkých krémů a typu mousse na přípravu pěn z mléka nebo šlehačky a tmavou, hořkou tukovou polevu MOHRENGLANZ s vysokým leskem.
Vzhledem k tomu, že firma FIALA přišla s těmito výrobky na náš trh jako první a tyto typy přípravků byly u nás tehdy téměř neznámé, bylo nejprve nutno seznamovat zákazníky s jejich vlastnostmi, výhodami a způsobem použití. Při tom vydatně pomáhala fa BRAUN, jejíž mistři cukráři jezdili a stále jezdí několikrát ročně do České republiky předvádět použití těchto výrobků a práci s nimi.
Po překonání počáteční nedůvěry a setrvačnosti u našich cukrářů se začal trh v ČR postupně rozvíjet a nabídka výrobků fy BRAUN se neustále rozšiřovala. Přibyly některé další chuťové varianty šlehačkových směsí, dochucovacích past i esencí. Do nabídky byly zařazeny nové typy výrobků jako ochucené rychle tuhnoucí žely pro zalévání ovoce i leštění výrobků, pečné směsi, náplně a v neposlední řadě mnoho typů dekoračních čokoládových ozdob.
V současné době je v nabídce pro český trh více jak přes stovku různých druhů výrobků od fy BRAUN. S nabídkou nových výrobků je poskytován i odborný servis, zejména předvádění použití a práce s novými výrobky a zaučování cukrářů na výrobnách.
Další komoditou jíž se firma FIALA zabývá je prodej profesionálních pomůcek pro cukrářskou výrobu. Tyto pomůcky, které jsou pro práci každého cukráře nepostradatelné, z našeho trhu za 40 let minulého režimu téměř vymizely. Jejich naprostý nedostatek a velká poptávka mezi zákazníky způsobily, že pomůcky, které měly tvořit nejprve spíše podpůrný resp. reklamní doplněk k nabídce přípravků se staly dalším významným prodejním artiklem. S nabídkou více jak 500 katalogových položek a mnoha dalšími, které je možno si vybrat přímo v prodejně fy FIALA v Praze -Zličíně, Ringhofferova 1 a v Brně Cyrilská 16, nedaleko Hlavního nádraží. Jedná o nejširší sortiment tohoto speciálního druhu zboží v ČR.
Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o. , výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.