Reklama |
BufleryProč buflerová hmota někdy řídne?To se stává, když se bílky přešlehají. Kdo chce mít hladkou, neřídnoucí hmotu, nesmí bílky přešlehat nebo nechat srazit. Je lepší, když se bílky vyšlehají méně. Je též vhodné, přidat do bílků při šlehání trochu kyseliny nebo octa, aby se nesrážely. Jak docílíme pěkné, hladké a vysoké buflery?Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku. Co s buflerovými výškrabky ?Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci. Buflerové drobečky jsou vhodné do ořechových nádivek nebo do jablkových závinů (na spodek pod jablka) i do šlehaných dortových hmot.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 23.08.2018 Větrník s labutím půvabem 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |