Reklama |
Moravský pohár - tuctové jubileum / - I.
Páne jó, jak ten čas letí! Opravdu rovný tucet roků tomu nazad, co cukrářská soutěž Moravský pohár v dortové tvorbě spatřila světlo světa. Bylo to ještě za éry ředitelů škol dvou BB, Brna a Bzence v podání protagonistů Ladislava Černého a Emila Ševčíka – t.č. na penzi -, kdy hlavní inspirační nápad pocházel od bzeneckého Emanuela Budíka, kdy dání hlav všech dohromady zavdalo myšlenku ku zrodu moravského soutěžního počinu.
Pohárovou novinkou bylo navýšení hmotnosti slavnostního dortu z původních 5 na 6 kg a dezertová gramáž mohla dosáhnout hodnoty 40 g. A rovněž degustačního batulku (degustační dortík na hranici 1 kg). A dalším novým tvůrčím prvkem byla možnost použití krajky jako způsob ozdoby dortu, kdy se jednalo o nápaditý počin v možnostech soutěžní legislativy, který navýšil půvab nejpopulárnějšího cukrářského výrobku o stupeň divácké, popřípadě zákaznické přízně. Předsedkyně hodnotící poroty „Elišky“ - on ji málokdo řekne jinak -, jsme se zeptali na motiv rozhodnutí pro nejlepší výrobek?
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |