Reklama |
Mandlový čokoládový pudink5 dkg másla 8 dkg cukru krystal 1 bal. vanilin. cukru 4 žloutky 20 dkg strouhaných mandlí Zdobení: 1/4 šlehačky 1 pol. lžíce čoko - kakao prášku Máslo vymícháme do zpěnění a po částech přidáme polovinu cukru. Přidáme vanilin. cukr, žloutky a čokoládu. Do ztuhnutí vyšleháme bílky, vsypeme zbytek cukru a šleháme tak dlouho, až řez nožem do hmoty se nezacelí. Sníh vložíme na žloutkovou hmotu, posypeme mandlemi a vše opatrně od spodu mícháme. Dobře namaštěnou a cukrem vysypanou pudinkovou formu naplníme těstem. Uzavřenou formu vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme 1 hodinu vařit. Šlehačku s vanilinovým cukrem vyšleháme do ztuhnutí a přidáme čokoládový nebo kakaový prášek. Pudink po zchladnutí vyklepneme z formy a dozdobíme čokoládovým nebo kakaovým práškem a šlehačkou.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |