Cukrář.cz

Reklama



Mandlový čokoládový pudink

05.08.2002 | Autor: Radim Řezáč | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Těsto:
5 dkg másla
8 dkg cukru krystal
1 bal. vanilin. cukru
4 žloutky
20 dkg strouhaných mandlí

Zdobení:
1/4 šlehačky
1 pol. lžíce
čoko - kakao prášku

Máslo vymícháme do zpěnění a po částech přidáme polovinu cukru. Přidáme vanilin. cukr, žloutky a čokoládu. Do ztuhnutí vyšleháme bílky, vsypeme zbytek cukru a šleháme tak dlouho, až řez nožem do hmoty se nezacelí.
Sníh vložíme na žloutkovou hmotu, posypeme mandlemi a vše opatrně od spodu mícháme.
Dobře namaštěnou a cukrem vysypanou pudinkovou formu naplníme těstem.
Uzavřenou formu vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme 1 hodinu vařit.
Šlehačku s vanilinovým cukrem vyšleháme do ztuhnutí a přidáme čokoládový nebo kakaový prášek.
Pudink po zchladnutí vyklepneme z formy a dozdobíme čokoládovým nebo kakaovým práškem a šlehačkou.

Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.