Reklama |
Výroba domácího karameluKaramelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení. Karamelizace je proces oxidace cukru. Při vaření nalézáme rozšířené používání na základě typické, lehce ořechovém chuti, kterou cukr při procesu dostává. Reakce je odvislá od druhu cukru, kdy ovocný cukr má bod ohřevu při karamelizaci na hodnotě 110 °C a sladový cukr na 180 °C. Krystalový cukr karamelizuje při teplotě 160 °C. Oxidace cukru vede ke zvýšení velkého množství spojení molekul, kdy přesný mechanismus tohoto procesu ještě není zcela prozkoumán. Receptura Příprava Karamelový puding Příprava 2/3 balíčku karamelového prášku, ztužovač a cukr vložíme do misky a dobře promícháme. Nejdříve s 2 PL mléka a následně se třemi, vléváme do suché směsi a opět dobře promícháme.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |