Cukrář.cz

Reklama



Koláč z kávy a mrkve

04.09.2015 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

 

Ingredience:
2 šálky cukru,
2 šálky hladké mouky,
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva,
1 lžička soli, 2 lžičky mleté skořice,
1 lžičky mletého nového koření,
4 vejce,
1 šálek oleje,
1 šálek strouhaných ořechů,
4 šálky strouhané mrkve,
1 šálku rozinek,

1 espresso poleva:
1 balíček měkkého tvarohu,
4 šálky moučkového cukru,
1 lžička vanilky

Postup: Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky.
Příprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky moučkového cukru s tvarohem, tuto směs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem. Přidejte vanilku a mixérem vmíchejte zbylé 2 šálky cukru.

Po upečení nechejte koláč nejméně 10 minut prochladnout a potřete polevou.

Moučník z kávy a dýně

Ingredience: 2 malé espressa, 3 šálky rozmixované dýně (pyré), plechovka kondenzovaného mléka, 4 vejce, 1 šálek cukru, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička jemně mleté kávy

Postup: Žloutky oddělíme od bílků, žloutky našleháme a přidáme k nim dýňové pyré, kondenzované mléko, cukr, kávu a koření. Přidáme sníh z bílků a jemně promícháme. Upečeme ve formě na vdolky, prvních 15 minut v troubě vyhřáté na vysokou teplotu, poté teplotu snížíme a dopékáme přibližně 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je moučník propečený.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.