Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recepty II.

12.12.2015 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Zázvorová srdíčka

INGREDIENCE
150 ml mléka
250 g mouky
21 g droždí
1 – 2 lžíce cukru
1 lžička mletého zázvoru
1 žloutek
1 lžíce smetany
mouka na vál
papír na pečení

POSTUP PŘÍPRAVY
Do teplého mléka přidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet na teplém místě přibližně 20 minut. Poté do něj přidáme závor. Smícháme a necháme ještě jednou odpočinout – asi 30 minut. Poté těsto vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrájíme z něj srdíčka, která potřeme směsí žloutku a smetany. Tvary pokládáme na plech na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě (200 ° C).

Banánová bábovka

INGREDIENCE

2 vejce
200 g cukru krupice
150 g másla
3-5 banánů
100 ml vody
300 g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
100 g vlašských ořechů

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vysypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut.

Štěpánky – vánoční recept

INGREDIENCE
3 bílky
210 g pískového cukru
50 g sekaných datlí promíchaných s hrstí piškotových drobečků

POSTUP PŘÍPRAVY
Šleháme bílky a po částech přidáváme cukr. Do tuhé pěny vmícháme sekané datle s piškotovými drobečky. Na oplatkové kroužky nebo piškotová kolečka tvoříme hromádky a sušíme je v troubě.


Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.