fiogf49gjkf0d
Burisonové hrudky
Ingredience
100 g ztuženého pokrmového tuku
150 g mléčné čokolády
3 lžíce malcaa
1 sáček burisonů slazených nebo neslazených
Postup přípravy
Tuk a čokoládu rozehřejeme a umícháme na kašičku. Přidáme malcao a opět promícháme. Pak vmícháme tolik burisonů, aby je čokoládová kaše slepovala. Na oplatky tvoříme lžičkou hrudky a necháme je zaschnout. Podáváme v papírových košíčkách bez oplatky.
Křížaly s čokoládovou polevou
Ingredience
100 g křížal z jablek
100 g křížal ze švestek
100 g křížal z hrušek
100 g čokolády na vaření
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Na čtyři špejle vedle sebe střídavě napícháme kontrastně barevné kousky, například v pořadí: hruška, švestka, jablko atd. Čokoládovou polevu připravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou čokoládu na vaření, máslo, moučkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talířky a polijeme horkou čokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradiční zákusek.
Čokoládové kuličky
Ingredience
200 g čokolády na vaření
1 žloutek
2 lžíce másla
150 g bábovky (vánočky nebo 200 g piškotů)
3 lžíce nasekaných mandlí nebo oříšků
2 lžíce bílého vína
čokoládová rýže nebo kokos na obalení
Postup přípravy
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, pořádně umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánočku nebo piškoty) a mleté oříšky (mandle). Hmotu necháme vychladnout a potom děláme kuličky, které obalujeme v čokoládové rýži nebo v kokosu. Lépe chutnají chlazené.