Reklama |
V čem tkví tajemství chuti čokolády?Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina, kakaové boby, se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká, je ve své podstatě soubor chemických procesů, jichž bylo dosaženo během několika století výzkumu, této dnes populární pochutiny. Je to v základní mluvě především kombinace kakaa, cukru a tuku. Samotné kakaové boby nemohou k chuťové nirváně být nápomocny, protože jsou pouze hořké. To ovšem na první kousnutí. Samotná podstata tkví v něčem jiném. Je to v úpravě a kombinaci se zmíněnými přísadami. Bílý čokoládový krém Postup
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |