Reklama |
GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / - 3.Na zmrzlinářském mistrovství Evropy byli přítomni i tři čeští zástupci, kteří se rekrutovali z domácího mistrovství v Úvalech, kde toto české klání mělo svoji premiéru. Bylo velkým otazníkem, jak se trio zástupců státu v srdci Evropy popasují v pro ně neprobádaných sférách, kdy budou mít proti sobě celou evropskou zmrzlinářskou elitu včetně ostřílených arbitrů z vrcholových světových soutěží?
Soutěžící provedli dle svého nejlepšího vědomí a umu tématické zadání vytýčené pořadatelem a mohli v následnosti sledovat bitvu jejich zmrzlinářských soupeřů, a nebo se zúčastnit jedné sice malé, ale zábavně atraktivní soutěže ve dvojitém nabrání zmrzliny do pohárku, kdy se hodnotil rozdíl mezi oběma porcemi. Účast byla dobrovolná a jako první vstoupil na kolbiště šéf zmíněné italské cukrárny Moreno FAGANELLO. Jeho odborné nabrání porce zmrzlinovou špachtlí ukázalo na váze pravdy rovných 60 g! Nikdo z dalších účastníků tuto absolutní přesnost už nepředvedl a tak se Ital, vystupující v českých barvách, stal vítězem této zmrzlinářské dovedností kategorie. Vyhlašování nabíralo na obrátkách a prostorem haly Carpigiani Gelato University zní české jméno a to ženské účastnice Jitky STRNADOVÉ z cukrárny KOLOMBINA Plzeň, která v nominačním vstupu na české půdě obsadila celkové třetí místo, které ji zaručovalo boloňskou účast. (Na obrázku s manažerem české výpravy Martinem Hvězdou) Jiří Hochmann dosáhl u novinářské poroty titul nejlepší zmrzlina evropského mistrovství ! Manažerem českého týmu byl Martin Hvězda, šéf společnosti Eiskon, který nesl kompletní organizační břímě, včetně využití svých jazykových znalostí, na svých bedrech, kdy i jemu náleží výrazný podíl českého úspěchu na premiérové účasti evropského zmrzlinářského mistrovství. Čeští zmrzlinářští zástupci sice do světového kola nepostoupili, ale svými dílčími úspěchy v jednotlivých kategoriích dali na srozuměnou, že v Česku se umí zhotovit kvalitní zmrzlina, která snese ta nejpřísnější kritéria, která jsou slibným příslibem pro další sezónu zmrzlinářského mistrovství GELATO WORLD TOUR.
- konec -
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |