Reklama |
Chyby při tvorbě perníku II.Bortí-li se perník nebo se slehne, pomáháme si tím, že uděláme z vody a mouky, nebo ze žloutků a mouky těsto, které vmícháme do perníkového těsta. Rozplesklý a nevzhledný perník vznikne buď pozdním potřením po upečení nebo tím, že bramborová mouka (pokud používáme) byla slabě uvařena. Pokud byl přidán práškový cukr, může se stát, že perník vykazuje žlutý odstín. Příčinu lze nalézt v tom, že cukr nebyl dostatečně suchý nebo byla použita šedá bramborová mouka. Důvod nejdeme i v přidání příliš velkého množství medu, který obsahuje hodně kyselin a tak může dojít k tomu, že glazura na perníku se stává nevzhlednou. K tomuto jevu dochází obzvlášť, když jsou suroviny uskladněny ve vlhčím prostředí. Proto je nutné tento druh perníku hned za tepla, jakmile jej vytáhneme z pece, glazírovat. Cukr by měl být čistý a ne krystalový.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |