Reklama |
Zkuste si zhotovit doma čokoláduČokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo (zvlášť přidané). Chcete-li si vyrobit domácí čokoládu, postupujte následovně. Kus utřené čokolády nahřejte na plechu v troubě dostatečně teplé, ochlaďte do teploty asi 32 - 34 oC. Formy dobře vyleštěné a také té samé teploty jakou má čokoláda rozložíme, navážíme si potřebné množství této hmoty, rozmažeme a dobře sklepeme, aby čokoláda nebyla pórovitá a dáme hned do lednice. Asi po patnácti až třiceti minutách obrácenou formou lehce klepeme. Tak se dobře vyhřátá a vychlazená čokoláda pěkně odloupne a je lesklá a černá. Z této čokolády je možné vyrábět též vánoční a velikonoční máčecí hmotu.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |